Appelkaneelcake

Header_Appelkaneelcake

We kregen een zak appels van mijn ouders, omdat ze op vakantie gingen en nog te veel fruit over hadden, dus ik maakte een appelcake. Zonder al te veel poespas. Gewoon een basiscake met appel en kaneel, want soms is simpel toch wel het lekkerst 🙂

Appelkaneelcake

Nodig
Voor 1 cake

– 4 eieren
– 175 gram fijne kristalsuiker + 1 eetlepel extra
– 200 ml zonnebloemolie
– 200 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– snufje zout
– 1 theelepel kaneel
– 2 à 3 appels (2 grote of 3 kleintjes)

Appelkaneelcake_3

Bereiding
Mix de eieren en 175 gram suiker totdat je een dik en schuimig hebt. Giet langzaam de olie erbij totdat deze volledig is opgenomen. Voeg vervolgens eetlepel voor eetlepel de bloem, gemixt met zout, bakpoeder en kaneelpoeder, toe aan het beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet in met wat olie. Of vet de cakevorm in en bestrooi met bloem. Schil de appels. Snijd twee appels in blokjes en één appel in schijfjes. Meng de blokjes met het beslag en giet in de cakevorm. Verdeel de appelschijfjes over de cake en bestrooi de bovenkant met de cake met de resterende suiker.

Bak de cake in een uur af op 175 graden (of 160 graden hetelucht) in het midden van de oven. Check na 45 minuten hoe de cake eruit ziet. Als een tandenstoker droog uit de cake komt, is de cake klaar.

Appelkaneelcake

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *