Aspergequiche

Aspergequiche

Ik maakte een heerlijke maar simpele vegetarische quiche van het ‘witte goud’ dat nu in het seizoen is. Ik moet bekennen dat het mijn eerste ervaring was met het zelf klaarmaken van asperges, maar uiteindelijk viel het me ontzettend mee. (Overal lees je dat je een aspergepan ‘moet’ hebben, maar ook zonder smaakte het prima.) De combinatie met de tomaten en de Provençaalse kruiden was heerlijk, dus een geslaagd experiment al zeg ik het zelf 🙂

Aspergequiche

Nodig
Voor 1 quiche (hoofdgerecht voor 2 personen en bijgerecht voor 3-4 personen)

– 400 gram witte asperges
– een handvol cherrytomaten
– 1 theelepel Provençaalse kruiden
– 3 eieren
– scheutje melk
– peper en zout
– 4 à 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– evt. nog geraspte kaas naar smaak

Aspergequiche

Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Snijd de asperges in stukken van ongeveer vijf centimeter. Kook de asperges met wat zout ongeveer 5-7 minuten in kokend water en giet af. (Ik heb de asperges dus aan kokend water toegevoegd, zodat ze na ongeveer 5 minuten beetgaar zijn. Ze garen verder door in de oven.) Was intussen de cherrytomaten en halveer deze.

Vet een quiche- of springvorm in. Leg de bladerdeegblaadjes op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is voor de vorm of wees creatief en plak de blaadjes naar eigen inzicht in de ronde vorm totdat deze volledig is bedekt. Prik wat gaatjes in de bodem. Verdeel de asperges over de bodem. Meng in een kommetje de eieren met een klein scheutje melk, zout, peper en de kruiden. Giet het eimengsel over de asperges en verdeel de cherrytomaten over de taart. Bestrooi eventueel nog met wat geraspte kaas en bak de taart vervolgens gedurende dertig minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden (180 graden hetelucht).

Lekker met een salade!

Aspergequiche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *