Bapao met kip

Bapao met kip

Vandaag eens geen recept van mij, maar van mijn lief. Hij wilde zo graag eens bapao maken en aangezien ik er maar niet aan begon, is hij uiteindelijk zelf maar aan de slag gegaan. Met een deegrecept voor bapao van 24 Kitchen en een zelfgemaakte vulling, maakte hij heerlijke bapaos waarvan het recept natuurlijk hier gedeeld moest worden!

Om de bapao te maken heb je wel stoommandjes nodig. We hadden al een jaar geleden van die stoommandjes bij de toko gekocht – en tot nu toe stonden deze nog altijd ongebruikt in de kast (te wachten totdat ik eens bapao ging maken *kuch*). Tijd om deze eens onder het stof vandaan te halen en te gebruiken! Ze zijn hartstikke goedkoop als je ze bij de toko haalt en ze staan leuk op de foto 😉

Bapao met kip

Bapao met kip

Nodig
Voor ongeveer 6 tot 8 bapao

Deeg

Bron: 24Kitchen

– 300 gram patentbloem
– 210 ml lauw water
– 4 gram gedroogde gist
– ½ theelepel suiker
– snuf zout

Vulling
– 250 gram kipfilet
– 1 flinke theelepel kipkruiden (genoeg om de kipfilet gelijkmatig te bedekken)
– snufje paprikapoeder
– optioneel: chilipoeder naar smaak
– 2 eetlepels ketjap manis
– 1 theelepel citroensap
– 1 ui

Bapao met kip

Bereiding
We beginnen met de vulling, omdat deze iets moet afkoelen voordat je de broodjes gaat vullen.
Snijd de kipfilet in kleine gelijkmatige blokjes. Met klein bedoelen we echt klein en geen grove stukken kip. Probeer de blokjes ongeveer een halve cm groot te maken. Voeg de kruiden, ketjap manis en het citroensap door de kip en roer even door. Laat eventueel een half uurtje marineren in de koelkast, zodat de smaken wat beter intrekken. Snipper intussen de ui.

Verhit een beetje boter of olie in de pan en bak de kipfilet samen met de ui gaar. Proef of de vulling zo goed is. Voeg anders wat extra kruiden of zout toe. Laat de vulling afkoelen totdat deze minimaal lauwwarm is.

Doe voor het deeg de bloem met wat zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gist en de suiker toe aan het kuiltje. Schenk het water bij de droge ingrediënten en roer intussen met een lepel. Kneed het deeg verder met de hand totdat je een stevige bal hebt. Laat het deeg afgedekt met een vochtige en schone theedoek tien minuten rusten.

Verdeel het deeg in zes tot acht gelijke stukken. Rol het deeg tot een bolletje en maak met je vinger een gat in het deeg. Vul het gat met de vulling en knijp het gat weer dicht totdat je niets meer van de vulling ziet. Doe dit met alle stukken deeg. Bedek de bapao met een (vochtige) theedoek en laat nog eens een uur rusten.

Bedek de bodem van het stoommandje met wat bakpapier. Pak vervolgens een pan die kleiner is dan het stoommandje, doe hier een laagje water in en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je het mandje op de pan zetten. Leg een paar van de gerezen bapao in het mandje en laat gedurende 15-20 minuten stomen. Waarschijnlijk passen ze er niet allemaal in en moet je in delen de bapao laten stomen.

Serveer de bapao direct met bijvoorbeeld wat chilisaus of bewaar ze maximaal drie dagen in een doosje in de koelkast. (Wij hebben het getest en als je ze daarna kort verwarmt in de magnetron, smaken ze nog prima!)

Bapao met kip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *