Broccolisoep

BroccolisoepNadat we de eeuwig gestoomde broccoli hier thuis eindelijk een keer zat waren, kwamen we op het idee van een broccolisoep. Ik probeerde wat uit in de keuken en dat resulteerde in dit hele simpele maar wel lekkere (vegetarische) recept voor broccolisoep. Het wordt tenslotte weer soepjestijd zo in de herfst.

Oh.. en het smaakt lekkerder dan het eruit ziet 😉

Broccolisoep

Broccolisoep

Nodig
Voor ongeveer 4 kommen soep

– 500 gram broccoli
– 1 grote aardappel
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 800 ml groentebouillon (van 2 blokjes)
– peper en zout

Broccolisoep_12_1

Bereiding
Snijd een stukje van onderkant van de stam van de broccoli af en verdeel de broccoli in roosjes. De stam kun je in kleine stukjes snijden. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.

Fruit de ui totdat deze zacht is. Voeg vervolgens de overige groenten en de knoflook toe. Laat de groenten ongeveer vijf minuten bakken en schep de groenten regelmatig om. Giet de groentebouillon bij de groenten en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 20-25 zachtjes borrelen. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Serveer gelijk of laat even een paar uur intrekken. Hoe langer de soep staat, hoe dikker en smakelijker deze wordt! Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Broccolisoep