Broccolisoep

Broccolisoep recept van Bakmuts

Nadat we de eeuwig gestoomde broccoli hier thuis eindelijk een keer zat waren, kwamen we op het idee van een broccolisoep. Ik probeerde wat uit in de keuken en dat resulteerde in dit hele simpele maar wel lekkere (vegetarisch) recept voor broccolisoep. Simpel te maken met broccoli, aardappel, ui en bouillon. En ook fijn: voor de extra luie mensch (zoals ik) volstaan diepvriesbroccoliroosjes ook echt prima voor dit recept!

Oh.. en het smaakt lekkerder dan het eruit ziet 😉

Broccolisoep recept van Bakmuts




Broccolisoep
Ingrediënten

Voor ongeveer 4 kommen soep

– 500 gram broccoli (diepvriesbroccoli volstaat ook trouwens!)
– 1 grote aardappel
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 800 ml groentebouillon (van 2 blokjes)
– peper en zout

De garnering die je op de foto ziet is geprakte witte kaasblokjes/feta en peterselie. Dit kun je ook weglaten.

Bereiding

Snijd een stukje van onderkant van de stam van de broccoli af en verdeel de broccoli in roosjes. De stam kun je in kleine stukjes snijden. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.

Fruit de ui totdat deze zacht is. Voeg vervolgens de overige groenten en de knoflook toe. Laat de groenten ongeveer vijf minuten bakken en schep de groenten regelmatig om. Giet de groentebouillon bij de groenten en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 20-25 zachtjes borrelen. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Serveer gelijk of laat even een paar uur intrekken. Hoe langer de soep staat, hoe dikker en smakelijker deze wordt! Lekker met stokbrood en kruidenboter.





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Broccolisoep recept van Bakmuts