Bruschetta

Bruschetta_header_3851
Dit gerecht is zo makkelijk dat je het nauwelijks een recept kunt noemen. Desondanks plaats ik het op het blog, omdat het zo lekker is en er ook nog een fantastisch uitziet! Er zijn diverse manieren om bruschetta te maken. Verschillende ingrediënten, verschillende bereidingswijzen. De meest bekende variant met tomaat, basilicum en een vleugje knoflook blijft bij mij echter favoriet. Koop een paar goede (kers)tomaten en je bent al een heel eind!

De tomaatjes die ik gebruikte, vond ik op de markt. Nog nooit at ik zulke zoete tomaten in Nederland! Verder had helaas mijn eigen gekweekte basilicum na twee jaar(!) trouwe dienst de geest gegeven en heb ik deze bruschetta gemaakt met gedroogde basilicum in plaats van verse. Mocht je verse basilicum in huis hebben, gebruik deze dan vooral! Eet de bruschetta als voorgerecht of als hapje.

Bruschetta
wmBruschetta_02_3897Nodig
Voor ongeveer 20 hapjes

–       2 (afbak)stokbroden of ciabatta
–       +/- 350 gram zoete kerstomaatjes of 4 gewone tomaten
–       2 teentjes knoflook
–       Een handvol blaadjes verse basilicum of 1 theelepel gedroogde basilicum
–       4 eetlepel olijfolie
–       Zout en peper naar smaak

wmBruschetta_03_3867Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snijd het brood in plakjes en leg ze op een (met bakpapier beklede) bakplaat. Voor het beleg snijd je de vier tomaten in blokjes en snijd je de basilicum fijn. Meng beide ingrediënten in een kom. Pers vervolgens met een knoflookpers de twee teentjes knoflook boven de tomaten uit en voeg de olijfolie toe. Breng tot slot op smaak met peper en zout.

Leg op ieder plakje brood een flinke eetlepel van het tomaatmengsel. Zet het tot slot ongeveer 10 minuten in de oven, zodat het brood lekker knapperig wordt.
wmBruschetta_01_3909

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *