Chili con carne

Chili con carne recept van Bakmuts

Voor de kerst kreeg ik toch zo’n tof apparaat van de mister: een slowcooker! Wat een handig ding zeg. Het is een soort sudderpan die op lage temperatuur ervoor zorgt dat je gerecht heel langzaam gaart. Ik heb hem nu een paar keer gebruikt en alles wat ik er in heb gemaakt, smaakt echt zo goed! Bovendien kun je hem gemakkelijk ’s ochtends aanzetten, iets anders gaan doen en ’s avonds hoef je alleen nog maar op te scheppen. Easy peasy!

Ik ben dus – sinds ik het apparaat heb – flink op internet aan het speuren geweest naar lekkere recepten. Ik kwam uit op een chili con carne recept die ik met de nodige aanpassingen vorig weekend voor ons heb gemaakt. Om je vingers bij op te eten 🙂 Heerlijk met wat tortilla’s, sla en geraspte kaas. Comfort food, ik hou ervan.

Als je nu geen slowcooker hebt, wees dan gerust: je kunt het ook gewoon in een normale pan klaarmaken. Ik heb beide opties in het recept verwerkt, dus ook zonder slowcooker kun je met dit gerecht aan de gang.

Chili con carne recept van Bakmuts




Chili con carne

Geïnspireerd op dit recept

Ingrediënten

Voor 4 personen

– 500 gram rundergehakt
– 1 groene paprika, in blokjes
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
– 100 gram wortels, in stukjes
– 1 blik bruine bonen (425 gram uitgelekt)
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 flinke eetlepel tomatenpuree (klein blikje)
– 1 theelepel chilipoeder (of meer voor meer pit)
– 2 à 3 theelepels komijn*
– 2 theelepels paprikapoeder
– ½ theelepel kaneel
– flinke snuf zout en peper

* Ik hou van komijn, dus ik heb er wat meer in gedaan

Chili con carne recept van Bakmuts
Bereiding

In een ‘gewone’ pan
Bak het gehakt met een beetje boter of olijfolie rul in de pan. Voeg de paprika, ui, knoflook en wortel bij en laat gedurende een minuut of vijf meebakken. Roer de tomatenpuree en de kruiden door de groenten en voeg de bruine bonen en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat gedurende een uur of twee zachtjes sudderen. Breng verder op smaak met peper en zout.

In de slowcooker
Bak het gehakt met een beetje boter of olijfolie rul in de pan. Doe het gehakt in de slowcooker. Voeg alle overige ingrediënten toe aan het gehakt en roer goed door. Laat de chili gedurende 7 à 8 uur op ‘low’ sudderen. Haal eventueel op het laatst de deksel weg om het teveel aan vocht te laten verdampen.

Serveer de chili met tortilla’s, geraspte kaas en eventueel guacamole en zure room.





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.