Gevulde puntpaprika’s

header_gevulde puntpaprika

Sinds ik paprika’s lust (en dat is nog niet zo lang), eet ik graag een gevulde variant. Ik maak de paprika’s met een vulling van rundergehakt en ik bak ze af in de oven totdat ze helemaal zacht zijn. Serveer ze met wat (zoete) chilisaus en je hebt een heerlijk groente- én vleesgerecht.

Ik maak het met puntpaprika’s, maar het kan ook prima met een gewone paprika. Ik zou ze dan niet halveren maar vullen door enkel het kapje te verwijderen en de zaadlijsten eruit te halen.

Overigens vond ik het een enorme uitdaging om dit gerecht er een beetje lekker uit te laten zien op de foto (+ het was al bijna donker). Mocht je denken ‘Bah, dat ziet er smerig uit!’: probeer het toch eens, want het smaakt heerlijk! 🙂

gevulde puntpaprika 3




Gevulde puntpaprika’s
Ingrediënten

Voor 2 personen

– 2 puntpaprika’s
– 1 ui
– 250 gram gehakt
– 5 fijngesneden zongedroogde tomaatjes
– 1/2 bouillonblokje rundvlees
– 1 eetlepel pesto

Extra om te serveren: chilisaus

gevulde puntpaprika 2
Bereiding

Was de paprika’s, snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadlijsten en het groene gedeelte.

Bak het gehakt met een beetje olie – bijv. een beetje olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes – tot het bruin is geworden en voeg daarna de fijngesneden ui toe. Even doorroeren, zodat de ui en het vlees goed gemengd worden. Je kunt nu het halve blokje rundvleesbouillon toevoegen. Verkruimel dit blokje met je hand en verdeel het over het gehaktmengsel. Laat dit even meebakken.

Als laatste van de groenten voeg je de zongedroogde tomaatjes toe. Tot slot roer je de pesto door het mengsel om het op smaak te brengen. In principe is het mengsel nu voldoende op smaak doordat je er reeds een bouillonblokje bij hebt gedaan, maar mocht je het te flauw vinden, dan kun je nog wat zout en peper toevoegen.

Het is nu tijd om alles klaar te maken voor de oven. Zet de oven op 200 graden (of 180 hetelucht). Vet een ovenschaal in en leg de paprikahelften erin. Vul ze met het gehaktmengsel. Bak de paprika’s gedurende ongeveer 15-20 minuten in de oven. Houd wel even in de gaten of het gehakt niet ineens aanbrandt!

Eet de paprika’s met wat rijst/risotto of gnocchi. Wij vinden het ook heerlijk om over de paprika’s een beetje (kant en klare) chilisaus te doen.





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

gevulde puntpaprika 1