Gnocchi met courgette en pesto

De combinatie van groene pesto, courgette en pasta vind ik persoonlijk heerlijk. Sowieso zou ik een bakje pesto zo leeg kunnen lepelen. (Net als een bakje aïoli overigens, maar daar hebben we het vandaag niet over.) Ik ben nu eenmaal gek op basilicum. De geur doet me denken aan de zomer en laat dat nu net mijn favoriete seizoen zijn!

Ik combineerde voor dit recept groene pesto en courgette met gnocchi en het bleek een nieuwe favoriet in huize Bakmuts. Het gerecht is ook nog eens in een mum van tijd klaar en daarmee ideaal voor een doordeweekse werkdag. Mocht je overigens iets meer tijd hebben, dan raad ik zeker aan om zelf de gnocchi te maken. Dat smaakt toch net een beetje beter dan uit een pakje. Bovendien is dat echt niet moeilijk! (Zie hier overigens mijn recept voor zelfgemaakte gnocchi.)


Gnocchi met courgette en pesto

Nodig
Voor 2-3 personen

– 500 gram gnocchi (evt. zelfgemaakt)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 courgette
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 2 eetlepels groene pesto (evt. zelfgemaakt)
– optioneel: geroosterde pijnboompitten naar smaak

Bereiding
Kook de gnocchi volgens de verpakking in gezouten water en spoel af met koud water. Fruit in een aparte pan een gesnipperde ui in wat olijfolie totdat deze glazig ziet. Bak vervolgens een geperst of fijngesneden teentje knoflook gedurende een minuut mee. Snijd intussen de courgette in blokjes. Voeg de courgette en de oregano toe en bak een minuut of vijf mee. (Ik vind het persoonlijk lekker als de courgette zacht is. Proef even wanneer jij hem goed vindt.) Roer de gare gnocchi door het groentemengsel en voeg 2 eetlepels groene pesto toe. Meng alles goed en breng het gerecht verder op smaak met peper, zout en evt. wat citroensap.

Rooster wat pijnboompitten in een droge (koeken)pan, bestrooi met wat zout en verdeel over de gnocchi.

Lekker met een salade. Voor een niet vegetarische variant kun je ook blokjes kipfilet meebakken. Stukjes zongedroogde tomaat doen het ook goed in dit gerecht.

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *