Kipkebabs

Ik maakte deze kipkebabs tijdens de laatste prachtige dagen van dit jaar op de barbecue. Wat dat betreft is het toch jammer dat het nu geen barbecueweer meer is. Alhoewel, een midwinterbarbecue zou natuurlijk ook nog prima kunnen! Gelukkig smaken deze kipkebabs ook prima als je ze in grillpan of de oven bakt. Wij aten ze als shoarma op pita’s met sla en knoflooksaus.

Het recept is supersimpel. Het is alleen wel aan te raden om de kip ruim van tevoren in de marinade te zetten. De smaken worden dan goed opgenomen en de kip smaakt daarna nóg lekkerder.

Het recept komt overigens uit het kookboek De Souk van Salma Hage. Wat een fantastisch kookboek vind ik dat! Het boek bestaat uit recepten uit de Libanese keuken en er staan zo ontzettend veel recepten in. Te veel om allemaal nog eens te maken. Dit recept is in ieder geval één van mijn favorieten.


Kipkebabs

Uit: De Souk van Salma Hage

Nodig
Voor 4 personen

– 450 gram kippendijen (of kipfilet) in blokjes van ongeveer 2-3 cm
– 4 teentjes knoflook
– ½ theelepel paprikapoeder
– ½ theelepel gemalen zwarte peper
– ½ theelepel zout
– ½ theelepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel citroensap (potje; anders het sap van een halve citroen)
– 3 eetlepels olijfolie
– optioneel: spiezen (laat houten satéprikkers eerst weken in water)

Bereiding
Begin een paar uur – het liefst een dag – van tevoren met de kip. Doe de kipblokjes met de knoflook, alle kruiden, citroensap en olie in een kom en meng goed door. Dek de kom af met wat huishoudfolie en laat de kip minimaal 2 uur in de koelkast rusten.

Spies de kip aan de satéprikkers en verhit de grillpan of de barbecue. Bak de kip rondom gaar en serveer bijvoorbeeld op pita’s met salade en knoflooksaus. Je kunt de kip ook in de oven bakken. In dat geval maak ik er zelf geen spiezen van. Ik leg de kipstukjes dan op een bakplaat en bak deze in ongeveer 20-25 minuten gaar in de oven (180 graden). Schep de kip regelmatig om en hou in de gaten of de kip niet al eerder gaar is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *