Nacho’s ovenschotel

Nacho's ovenschotel

Ik experimenteerde wat in de keuken en dat leidde tot deze heerlijke ovenschotel met nacho’s. Ik kan niet zeggen dat het een heel gezond gerecht is, maar als comfortfood is dit zeker een aanrader! Eet het als diner of ‘gewoon’ als snack voor de tv met een goede serie of film op de achtergrond 😉

Nacho’s ovenschotel

Nodig
Voor 1 schaal (hoofdgerecht voor 2 personen)

– 250 gram gehakt
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 (punt)paprika
– 350 ml. passata (gezeefde tomaten)
– 3 theelepels tacokruiden (uit de winkel of maak het zelf)
– een klein blikje maïs
– optioneel: kidneybonen naar smaak*
– 100 gram geraspte kaas

* Ik had ze niet in huis en bovendien vindt mijn lief deze niet lekker, maar eigenlijk zijn bonen toch wel onmisbaar in een Mexicaanse ovenschotel.

Nacho's ovenschotel

Bereiding
Snipper de ui, pel het teentje knoflook en doe deze in een knoflookpers of snijd fijn en snijd de paprika in kleine stukjes. Bak het gehakt met een klein beetje olie of boter rul en voeg de ui, knoflook en paprika toe aan het gehakt. Laat ongeveer in vijf minuten de groenten zacht worden in de pan.

Roer de tacokruiden door het mengsel en giet de gezeefde tomaten bij het geheel. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. (Zout is waarschijnlijk niet meer nodig als je tacokruiden uit de winkel gebruikt). Laat het mengsel gedurende een minuut of vijf sudderen en voeg de maïs en – desgewenst – de kidneybonen toe.

Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi zo’n driekwart van de kaas erover. Verdeel de tortillachips en bestrooi met het laatste restje kaas. Zet de ovenschaal nu gedurende 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Het belangrijkste is dat de kaas is gesmolten.

Serveer eventueel nog met een heerlijke guacamole en eet smakelijk!

Nacho's ovenschotel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *