Perzik yoghurtijsjes

IJsjes_banner_3699aVoor ijsjes ben ik altijd wel te porren. Zeker voor zelfgemaakte ijsjes. Nu het volop zomer begint te worden én de schappen weer vol liggen met zoet zomerfruit, leek het mij wel weer tijd voor een fijn ijsrecept. Het onderstaande recept is erg makkelijk te maken en het levert een grappig resultaat op. Voor het recept gebruikte ik wilde perziken (van die platte), maar je kunt ook prima gewone perziken of zelfs ander fruit voor gebruiken. Probeer het bijvoorbeeld ook eens met aardbeien. Het laagjeseffect zal dan ook sterker zijn!

Perzik yoghurtijsjes
IJsjes_01Ingrediënten
Voor 6-8 ijsjes

– 300 ml. yoghurt (naturel)
– 1 theelepel vanille-extract
– 50 gram suiker
– 4 wilde perziken of 2 gewone perziken

Extra nodig: vormpjes om ijsjes in te maken. (Ik heb er eentje van de Xenos gebruikt.)
IJsjes_02
Bereiding
Meng de yoghurt met de suiker en de vanille. Proef even of je de smaak zo goed (lees: zoet) genoeg vindt en voeg eventueel wat extra suiker of yoghurt toe. Houd wel in je achterhoofd dat ijs eenmaal bevroren minder zoet smaakt dan ontdooid!

Dan nu verder met het fruit. Je kunt het fruit eerst ontvellen. (Ik deed dat niet, maar dan krijg je wel ‘stukjes’ van de schil in je ijs.) Ontvellen doe je door, net zoals met tomaten, de perziken kruislings in te snijden en vervolgens tien seconden in heet water te dompelen. Het velletje laat nu gemakkelijk los. Verwijder de pit uit de perziken en snijd in stukjes. Pureer de perziken met 3 eetlepels van de yoghurt in een keukenmachine.

Vul ieder vormpje met een laagje vanilleyoghurt. Zet de vormen in de vriezer en wacht vijftien minuten. Haal de vormen weer uit de vriezer en giet nu een laagje perzikpuree op de yoghurtlaag. Zet de vormen wederom in de vriezer en wacht weer een minuut of vijftien. Voeg weer een laagje vanilleyoghurt toe. Ga zo door met het vullen van de vormpjes totdat deze vol zijn. Laat vervolgens nog een uurtje of drie goed hard worden in de vriezer en daarna zijn ze klaar om op te eten!

IJsjes_03nieuw

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *