Roti met kip

_KBA5834_1_header

Een paar maanden geleden al kreeg mijn man van een collega zijn recept voor roti. Naast het recept kregen we ook gelijk een grote zak met Hindoestaanse massala en twee pakken platen. Door de zwangerschap met het bijkomende gebrek aan eetlust kwam het er alleen niet van om de roti ook daadwerkelijk klaar te maken. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en heb ik dankzij mijn verlof zeeën met tijd over om roti te maken.

Geheel authentiek is mijn versie niet, doordat ik kipfilet (sorry ik had niks anders in huis!) en sperziebonen heb gebruikt. Wel is het een fijn recept om ook doordeweeks klaar te kunnen maken.

_KBA5858_1




Roti met kip
Ingrediënten

Voor 2 à 3 personen

– 250 gram kipfilet (of neem ander lekker kippenvlees; bijv. kippenbouten of -dijen)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– pepers naar smaak
– 4 aardappelen (ik heb altijd vastkokende, kruimige aardappelen maken het geheel wat smeuïger)
– 3 (flinke) theelepels (Hindoestaanse) massala (te koop bij de toko)
– flink wat zout
– 200 ml heet water
– 500 gram sperziebonen (of kousenband)
– platen (soort pannenkoeken, ook te koop bij de toko of maak ze zelf)

_KBA5844_1
Bereiding

Snipper de ui, pel de teentjes knoflook en doe deze in een knoflookpers of snijd fijn, schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd tot slot de peper(s) fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten voor minder pit. Snijd de kipfilet in blokjes, bestrooi met een beetje zout en bak deze rondom bruin in de pan. Voeg de ui, knoflook, peper en aardappelen toe en bak ongeveer gedurende vijf minuten. De ui begint dan glazig en zacht te worden.

Voeg de massala toe en een flinke snuf met zout. Roer het hete water door het mengsel en breng aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 20-25 minuten pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn en het water grotendeels is verdampt. (Het mengsel moet niet droogkoken, maar nog wel wat smeuïg blijven.)

Maak intussen de sperziebonen schoon en kook deze in zout water gaar (8 minuten voor knapperige boontjes en ongeveer 12 minuten voor zachte boontjes).

Verwarm de platen voor het serveren kort in de magnetron.

Eet de roti bij voorkeur zonder bestek. Scheur wat stukjes plaat af en eet hiermee het aardappelmengsel met de boontjes. Ik maakte er ook nog een zoetzure komkommersalade bij (ook al was dat stiekem een beetje te veel voor zijn tweeën).





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

_KBA5834_1