Tonijnsalade

Tonijnsalade_header_3719

Vandaag heb ik een recept voor tonijnsalade voor jullie. De salade is heerlijk met dit mooie en warme weer en smaakt erg goed met vers – nog warm – brood, zoals zelfgemaakt naan. Je hebt er niet zo heel veel voor nodig, maar het resultaat is top! Als je de sla en tomaten weg laat, kun je van de tonijnbasis ook een heerlijke salade voor op toastjes maken. (Laat in de dressing dan de yoghurt weg en vervang deze door wat extra mayonaise, omdat de salade anders te waterig wordt.)

Tonijnsalade

Ingrediënten
Voor 2 personen

– 75 gram sla, bijvoorbeeld veldsla of rucola
– 1 blikje tonijn, uitgelekt
– 4 tomaten
– augurken naar smaak (ik had 4 middelgrote)
– 2 theelepels kappertjes
– 1 sjalot

Voor de dressing:
– 3 eetlepels yoghurt
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 theelepel citroensap
– 1 theelepel mosterd
– zout en peper  Tonijnsalade_01Bereiding
We beginnen met het snijden van de groenten: 2 tomaten in blokjes, 2 tomaten in partjes of schijfjes, augurken in kleine stukjes, hak eventueel de kappertjes wat fijner en snipper tot slot de sjalot. Meng de groenten, met uitzondering van de schijfjes tomaat, met de tonijn.

Maak een dressing door de ingrediënten voor de dressing te mengen in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Roer de dressing door het tonijnmengsel.

Verdeel de sla over twee borden. Drapeer de partjes tomaat over het bord en schep op ieder bord de helft van het tonijnmengsel. Eet de salade met wat brood (wij vinden het heerlijk met zelfgemaakt naan).

Tonijnsalade_02

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *