Tosti met oude kaas en zachtgebakken ui

Tosti met oude kaas en zachtgebakken ui - recept van Bakmuts

We hadden laatst toch een lekkere lunch: een tosti met een soort ragoût van zachtgebakken ui en oude kaas. Echt heerlijk! De mister zag een recept in de Allerhande voor een ‘uiensoeptosti’ en ik kreeg het boekje onder mijn neus geduwd met de mededeling: dat lijkt me lekker! Ik ben diezelfde middag nog aan de slag gegaan om het klaar te maken. Uiteraard wel met mijn eigen draai. Zeg maar: de inspiratie van de Appie en toch een beetje van mezelf 🙂 We doen mee met de week zonder vlees, dus de runderbouillon maakte plaats voor groentebouillon. Daarnaast gebruikten wij oude kaas en wat chilipoeder voor wat meer pit. Ook heb ik de hoeveelheden gehalveerd en dit was meer dan zat voor vier tosti’s (van acht boterhammen).

Dus wil je ook een keer een lekkere decadente lunch, maak dan vooral dit recept!





Tosti met oude kaas en zachtgebakken ui

Ingrediënten

Voor 4 personen

– 8 boterhammen
– 30 gram roomboter + extra om de boterhammen te besmeren
– 250 gram uien
– 1 laurierblaadje
– 1 eetlepel bloem
– 150 ml bouillon (ik maakte 200 ml van 1 maggiblokje)
– chilipoeder naar smaak
– zwarte peper naar smaak
– 75 gram oude geraspte kaas

Bereiding

Pel de uien, snijd de uien in de lengte door en snijd in halve ringen. Bak de uien met het laurierblaadje in de roomboter lichtbruin en zacht. Blijf regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen. Verwijder de laurier en voeg de bloem toe aan het uimengsel. Roer goed door en bak ongeveer gedurende twee minuten. Voeg een scheutje bouillon door en roer door. Als het vocht grotendeels is opgenomen of verdampt, doe je een nieuwe scheut bouillon bij het mengsel. Ga door tot de bouillon op is. Breng de uienragoût op smaak met zwarte peper en chilipoeder en – komtie weer – roer goed door. Roer tot slot de geraspte kaas erdoor, totdat deze gesmolten is.

Doe op de helft van de boterhammen een flinke klodder van de ragoût. (Wij maakten ze overigens eerst met zes boterhammen, maar toen hadden we zo’n dikke laag dat het eigenlijk net too much was. ) Leg de andere boterham op de ragoût. Besmeer beide kanten met een beetje roomboter. Bak vervolgens de tosti’s in de pan of gebruik een paninimaker.

Snijd schuin door – want dat hoort volgens mijn wederhelft 😉 – en eet smakelijk!





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.