Waldorfsalade

Waldorfsalade met walnoten, druiven en appel recept bakmuts

Om eens af te wijken van de standaard (maaltijd)salade die ik doorgaans maak, besloot ik laatst om met de laatste druiven die ik nog had liggen om deze waldorfsalade te maken. De salade bestaat uit een combinatie van kaas, fruit en noten en is heerlijk als lunch- of voorgerecht. Precies goed voor deze zomerse temperaturen!

Waldorfsalade met walnoten, druiven en appel recept bakmuts

Waldorfsalade

Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver

Ingrediënten

2-persoons lunchgerecht of 4-persoons voorgerecht

Voor de salade
– 50 gram rucola
– een flinke hand witte druiven (zonder pit)
– een halve (zure) appel
– een flinke hand gepelde, ongezouten walnoten
– verse bladpeterselie
– een plakje oude kaas of andere pittige/zoute kaas

Voor de dressing
– een halve theelepel Dijonmosterd
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 2 eetlepels extra vierge olijfolie
– 1 theelepel yoghurt
– zout en peper naar smaak

Bereiding

Halveer de witte druiven, snijd de appel (met schil)in blokjes en snijd de kaas klein. Meng deze ingrediënten door de rucola. Haal de blaadjes peterselie van de takjes en doe dit door de rucola. Snijd (of breek met je handen) de walnoten in kleinere stukken. Laat een koekenpan heet worden en rooster de walnoten in ongeveer 2 minuten. Verdeel over salade. (Eventueel kun je ook een stengel bleekselderij in kleine plakjes toevoegen. Ik hou er niet zo van, vandaar dat ik het heb weggelaten.)

Voor de dressing meng je de ingrediënten in een schaaltje en kluts alles goed door elkaar met een vork of kleine garde. Proef of je de dressing zo goed vindt en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade over twee diepe borden of vier kleine borden en verdeel de dressing.