Witvis met remouladesaus

Krokante witvis met remouladesaus

Ik ben totaal geen liefhebber van vis – met uitzondering van witvis en tonijn. Vooral de gebakken visvarianten vind ik erg lekker en ik maak dan ook graag zelf vis in een krokant jasje. De korst zorg ervoor dat de vis van binnen lekker sappig blijft.

Een gebakken visje op zich is natuurlijk al lekker, maar deze keer wilde ik er ook een sausje bij maken. Ik dacht direct aan remouladesaus. De recepten die ik mijn basiskookboeken vond voor deze saus, leken allemaal erg op elkaar en uiteindelijk kwam ik zelf op het onderstaande recept uit. Eet de vis ‘zomaar’ als tussendoortje of serveer als onderdeel van je avondeten met wat groenten en aardappel(puree).

Krokante witvis met remouladesaus




Krokante witvis met remouladesaus
Ingrediënten

Nodig voor remouladesaus
Voor een 2-4 persoonsportie

– 100 ml mayonaise
– 1 kleine ui (bijv. een sjalot)
– ½ eetlepel verse peterselie (te vervangen door een kleinere hoeveelheid gedroogde)
– ½ eetlepel kappertjes
– 2 kleine augurken of een halve grote augurk

Nodig voor de vis
Voor 2 personen

– 2 witvisfilets (bijv. pangasius, koolvis of tilapia)
– 2 eieren
– paneermeel
– zout
– boter om te bakken

Bereiding

Voor de remouladesaus hak je eerst alle groenten en kruiden fijn. Roer dit vervolgens door de mayonaise en laat de smaken minimaal twee uur intrekken (in de koelkast).

Krokante witvis met remouladesaus

Dep de (ontdooide!) vis droog en snijd eventueel in grove stukken. Je kunt de filets ook in zijn volledigheid bakken. Ik heb dan alleen vaak problemen met omdraaien (gescheurde korst e.d.) Kluts in een kom de eieren met een snufje zout. Bestrooi een (diep) bord met een flinke laag paneermeel. Haal nu de stukken vis door het ei en vervolgens door de paneermeel. Herhaal eventueel nog een keer om een extra dikke, krokante laag te krijgen. Waarschijnlijk heb je dan nog wel een extra ei nodig.

Verwarm een klont boter in een koekenpan en bak de vis eerst aan de ene kant goudbruin (+/- 3 minuten op middelhoog vuur). Voeg nog een beetje boter toe en draai de filets om. De totale baktijd is ongeveer 5-7 minuten. Serveer de vis met de remouladesaus en eet smakelijk!





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Krokante witvis met remouladesaus