Chocoladesiroop

Zelfgemaakte chocoladesiroop van cacao - recept van Bakmuts

Zelfgemaakte chocoladesiroop: dat leek mij nou eens leuk om zelf te maken. Ik zocht wat recepten op internet op en gaf hier mijn eigen draai aan met dit als resultaat. Je kunt het zien als een dunne chocoladesaus – echt een siroop dus -, maar oh zo lekker! De kinderen eten dit het liefst over een pannenkoek, maar ik word er ook wel blij van om dit over een paar bolletjes vanille-ijs te gieten. Je kunt het ook in de koffie kunnen doen of in je zelfgemaakte ijskoffie! Heerlijk met een flinke dot slagroom en wat extra chocoladesiroop er overheen.

Zelfgemaakte chocoladesiroop van cacao - recept van Bakmuts
Chocoladesiroop
Ingrediënten

– 200 ml water
– 200 gram witte kristalsuiker
– 50 gram cacaopoeder (ik gebruik die van Droste)
– snufje zout
– 1 theelepel vanille-extract/vanille-essence
– extra nodig: een steriel flesje of potje (steriliseren doe je bijvoorbeeld door het potje en de deksel 10 minuten te koken en daarna op een schone doek te laten drogen).

Bereiding

Meng het water, de suiker, de cacaopoeder en het snufje zout in een pannetje. Breng tegen de kook aan en roer regelmatig. Laat de saus ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken. (Als het te hard kookt, gaat het schuimen en overstromen, dus hou het pannetje goed in de gaten.) Voeg als laatste de vanille toe. Roer nog even door en giet over in een gesteriliseerde pot of fles. Bewaar de siroop in de koelkast, dan is hij lang houdbaar.

Zelfgemaakte chocoladesiroop van cacao - recept van Bakmuts

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Zelfgemaakte chocoladesiroop van cacao - recept van Bakmuts