Gegratineerde pasta met kip en spinazie

Gegratineerde pasta - Header

Voor deze zondag heb ik een heerlijk pastarecept voor jullie klaarstaan. Het is geen snelsnel-klaar pasta, maar eentje waarvoor je best even de tijd mag nemen. Iets wat ik mezelf in het kader van goede voornemens had voorgenomen. Meer experimenteren en wat vaker ‘anders’ koken dan de standaard AVG’tjes die de laatste weken (euhh.. maanden) op het menu stonden hier.

Ik lijk weer wat meer vrije avonden te krijgen en de afgelopen week had ik dus ineens de tijd om de enorme stapel met tijdschriften die op mij lag te wachten eens door te bladeren. Daar zaten flink wat kooktijdschriften tussen, waaronder zelfs een paar exemplaren van een jaar geleden. (…) In een oude Foodies (november 2014) kwam ik een recept tegen voor een gegratineerde pasta met kip en spinazie. Met wat aanpassingen maakte ik dit gisteren voor ons klaar en mijn man maakte nog snel een paar foto’s voordat we aanvielen, omdat het er in ieder geval erg lekker uit zag. Eenmaal geproefd, bleek het recept erg geslaagd én dus de moeite waard om te delen.

Hoewel ik het recept heb gehalveerd én iets meer light heb gemaakt door de slagroom te vervangen door melk, bleek het alsnog erg veel te zijn. Zelfs voor ons als grote eters. Ik denk dat je dit dus prima met drie of zelfs vier personen (als je er nog een lekkere salade bij maakt bijvoorbeeld) kunt eten.

Gegratineerde pasta 2




Gegratineerde pasta met kip en spinazie
Ingrediënten

Voor ongeveer 2-3 personen

– 2 kippenbouten
– zout en peper
– 1 eetlepel boter
– 2 teentjes knoflook
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 125 ml melk (of slagroom)
– 150 gram tagliatelle
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 175 gram diepvriesspinazie (of vervang gerust door verse spinazie die je van tevoren grof hakt)
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 1 eetlepel paneermeel

Gegratineerde pasta 3
Bereiding

Bestrooi de kippenbouten met peper en zout. Laat de boter in een (braad)pan smelten en bak de kippenbouten aan beide zijden ongeveer 4 minuten per kant. Pel de teentjes knoflook en pers deze boven de kip uit. Voeg de Italiaanse kruiden toe en de melk of slagroom en roer alles nog eens goed door. Breng de saus aan de kook en laat op een laag vuur ongeveer 45 minuten sudderen met de deksel op de pan totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en laat deze even afkoelen.

Zeef de saus die in de pan is overgebleven en giet weer terug in de pan. Voeg de spinazie toe aan de saus en laat smelten dan wel slinken als je verse gebruikt. De saus is erg waterig, maar dat hoort zo. Pluk het vlees van de kippenbouten, al dan niet met behulp van een mes en vork als het nog te heet blijkt te zijn. Snijd de grove stukken kip wat fijner en voeg toe aan de saus. Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de saus en breng verder op smaak met zout en peper.

Kook intussen ook de tagliatelle met zout beetgaar en giet af. Voeg de tagliatelle toe aan de saus en roer goed door. Verdeel het mengsel over een ovenschaal.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze beginnen te verkleuren en te geuren. Verdeel de pijnboompitten over de pasta. Bestrooi de pasta met de resterende kaas en het paneermeel.

Bak de pasta gedurende 15-20 minuten in de oven op 200 graden (175 graden hetelucht) en serveer direct.





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Gegratineerde pasta 4