Geroosterde paprikapesto

Geroosterde paprikapesto (2)

Experimenteren in de keuken vind ik altijd erg leuk. Kijken welke smaken bij elkaar passen en net zolang het gerecht aanpassen totdat het naar je zin smaakt. Al een tijdje had ik het idee om van geroosterde paprika een pesto te maken. Ik gebruikte ingrediënten die ik toevallig nog in de kast had staan, maar de pesto smaakte niet zoals ik had bedacht. Na wat aanpassingen en de toevoegingen van zongedroogde tomaatjes en wat kruiden, werd het steeds beter en het resultaat is een heerlijke pesto/dip die je kunt serveren op een toastje, op een boterham met kaas of misschien zelfs door de pasta. Je maakt het heel simpel met een keukenmachine, even doorroeren en klaar!

Geroosterde paprikapesto (3)




Geroosterde paprikapesto
Ingrediënten

Voor één potje

– 2 geroosterde rode paprika’s (uit een potje)
– 4 zongedroogde tomaten
– 25 gram zonnepitten (zonder schil uiteraard 😉 )
– 30 ml/2 eetlepels olijfolie
– 30 gram feta
– 1 eetlepel tomatenpuree
– ¼ theelepel paprikapoeder
– ½ theelepel gedroogde oregano
– zout en peper naar smaak

Geroosterde paprikapesto (4)
Bereiding

Rooster de zonnepitten in een droge koekenpan totdat ze beginnen te verkleuren. Snijd de paprika’s en zongedroogde tomaten klein. Doe alle ingrediënten, behalve zout en peper, in een keukenmachine en laat draaien totdat je een smeuïge pasta hebt. Breng op smaak met peper en zout en serveer gelijk of bewaar ongeveer een dag of drie afgedekt in de koelkast.





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Geroosterde paprikapesto (1)