Over

Nadat mijn papieren kookschrift (hoe ouderwetsch!) in 2013 van ellende bijna uit elkaar was gevallen, leek het mij tijd om over te stappen naar de moderne wereld en mijn recepten te digitaliseren. Ik ben begonnen met alles over te zetten naar Wordbestanden, maar het mooiste leek me toch een soort digitaal kookboek. Zo eentje met mooie plaatjes waarvan je begint te watertanden en waarbij je zin krijgt om direct naar de keuken te rennen om het recept te maken. Met de site Bakmuts probeer ik dit waar te maken en deel ik mijn kook- en bakprojectjes met liefde op het wereldwijde web. Natuurlijk valt er nog genoeg te ontdekken en te leren op het gebied van receptuur en fotografie, maar het begin is er!

Bakmuts omvat daarmee een verzameling van recepten die ik in de loop van de jaren heb bedacht, verzameld en heb verbeterd. Dit betekent dat er veel recepten in de vorm van hartige hapjes, zoals tapas, en zoete lekkernijen te vinden zijn en in mindere mate de vlees en visgerechten. (Ik ben geen vegetariër, maar vlees is zeg maar ‘niet zo mijn ding’.) Daarnaast ben ik pro boter, suiker en bloem, waardoor ik de gluten- en suikervrije hype een beetje probeer te negeren. Anderzijds maakt het mij ook nieuwsgierig en ben ik er ook niet vies van om te experimenteren met andere ingrediënten. Kort gezegd, kun je mijn site zien als een reflectie van mijn eigen smaak en visie op eten.

Maar wie ben ik eigenlijk? Mijn naam is Karima en ik woon samen met mijn man, onze twee kinderen en kat in de Randstad. In het daag’lijks leven ben ik werkzaam als jurist en in mijn vrije tijd sta ik graag in de keuken te bakken en te braden. Daarnaast lees ik veel tijdschriften en (iets minder veel) boeken, struin ik mooie blogs en sites af op internet en freubel ik graag. Ik hou ervan om lekker te koken en heerlijke dingen te bakken. Daarnaast heb ik me wat meer verdiept in de fotografie, waardoor het een uitdaging is geworden om mijn (mis)baksels ook mooi op de foto te krijgen.

Het beheren van de site doe ik niet alleen. Mijn man heeft een opleiding tot fotograaf gevolgd en helpt mij graag met het fotograferen. Op de site vind je dan ook een mix van onze foto’s. Verder heeft hij de lay-out voor mijn site gemaakt, aangezien ik daar te weinig geduld voor heb en hij dat veeeel beter kan. Alle credits, inclusief het logo waar ik helemaal fan van ben, mogen daarvoor naar hem! Daarnaast moet hij – niet onbelangrijk – ook helpen met opeten 😉

Ik wens jullie veel kookplezier en hoop dat jullie wat aan mijn inspiratie hebben! Mocht je mij nu willen volgen, dan kan dat ook via diverse social media-kanalen waar ik updates post en andere dingen plaats die misschien niet helemaal passen in een blogpost. Klik hieronder op de icoontjes om bijvoorbeeld mijn instagrampagina of facebookpagina te bekijken.

Bewaren