Köfte

header_Köfte

Steek de barbecue maar aan of verwarm je grillpan tot gloeiend heet, want ik heb een heerlijk recept voor gehaktspiesen! Het recept is van één van mijn tantes, die ontzettend lekker kan koken. Wel maakt zij dit altijd in enorme hoeveelheden, dus ik heb het recept aangepast naar normaal gezinsformaat. Ver(drie)dubbel het recept gerust voor als je meer eters hebt.

Wij eten de spiesjes graag tijdens een avondje barbecueën, maar ze zijn ook prima geschikt om in een grillpan te bakken. (Zoals ik in dit geval ook heb gedaan.)





Köfte_1
Köfte

Ingrediënten

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel koriander (blad)
– 1 theelepel komijnpoeder
– zout en peper naar smaak

Köfte_2
Bereiding

Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Meng alle ingrediënten en vorm balletjes of rijg het vlees aan een spies. Als het gehakt te veel plakt, gebruik dan wat zonnebloemolie om je handen in te vetten. Als het goed is kun je dan makkelijker het vlees verwerken, zonder al te veel ruzie met het vlees 😉

Köfte

Bak het gehakt in een hete grillpan of op de barbecue aan beide zijden bruin. Serveer met knoflooksaus (deze homemade variant is een aanrader!), pita’s of platbrood en wat sla.





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Köfte_4