Briehapje met walnoten

Briehapje met walnoten en appel recept bakmuts
Combineer brie, walnoten met honing en je hebt een heerlijke combinatie. Vandaag breng ik deze ingrediënten samen in een fijn bladerdeeghapje en combineer ik het geheel met appel. Maak er lekker veel en serveer op een verjaardag of als voorgerecht tijdens een diner.

Briehapje met walnoten

Ingrediënten
Voor 12 hapjes

– een stuk brie
– een halve appel geschild
– 2 theelepels honing
– 2 theelepels heet water
– 5 à 6 walnoten
– 3 plakjes bladerdeeg
Briehapje met walnoten en appel recept bakmutsBereiding
Vet een minimuffinvorm in met wat olie en bestrooi de vorm met een beetje bloem. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd in de tussentijd twaalf stukjes van de brie (ik maakte vierkantjes van ongeveer 2 à 3 centimeter). Hak de appel vervolgens fijn of gebruik een rasp.

Snijd de bladerdeegplakjes in vieren en leg in iedere holte van de muffinvorm een vierkantje bladerdeeg. Laat de hoeken van het bladerdeeg over de randen liggen. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Op deze manier kan de lucht ontsnappen tijdens het bakken. Vul nu iedere holte met een klein lepeltje appel en leg daar bovenop de brie. Breek de walnoten in kleinere stukjes en druk deze in de brie. Maak tot slot van de honing en het hete water een soort glazuur en smeer met een bakkwast de randen en de bovenkant van de hapjes in met het glazuur.

Bak de briehapjes in een kwartiertje bruin in het midden van de oven op 200 graden (180 graden hetelucht). Let op dat ze niet verbranden, want het glazuur wordt snel bruin!

Tip: verdubbel het recept zo vaak je wilt, als je meer hapjes nodig hebt!
Briehapje met walnoten en appel recept bakmuts