Briehapje met walnoten, appel en honing

Briehapje met walnoten en appel recept bakmuts

Combineer brie met walnoten, appel en honing en dan heb je me hoor! Deze combinatie is echt heerlijk. (En dat terwijl ik niet zo’n hele grote fan van brie ben.) Ik maakte van de ingrediënten een vulling en bakte ze met wat bladerdeeg in de oven. Als je een minimuffinvorm hebt, kun je hier heel makkelijk een heleboel bladerdeeghapjes tegelijk in klaar maken. Maak er lekker veel en serveer op een verjaardag of als voorgerecht tijdens een diner. Ik vind het zelf ook altijd leuk om zoiets met Kerst op tafel te zetten.

Briehapje met walnoten en appel recept bakmuts
Briehapje met walnoten, appel en honing
Ingrediënten

Voor 12 hapjes

– een stuk brie
– een halve appel geschild
– 2 theelepels honing
– 2 theelepels heet water
– 5 à 6 walnoten
– 3 plakjes bladerdeeg

Extra nodig: een minimuffinvorm (ik heb er zo eentje)

Bereiding

Vet een minimuffinvorm in met wat olie en bestrooi de vorm met een beetje bloem. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd in de tussentijd twaalf stukjes van de brie (ik maakte vierkantjes van ongeveer 2 à 3 centimeter). Hak de appel vervolgens fijn of gebruik een rasp.

Snijd de bladerdeegplakjes in vieren en leg in iedere holte van de muffinvorm een vierkantje bladerdeeg. Laat de hoeken van het bladerdeeg over de randen liggen. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Op deze manier kan de lucht ontsnappen tijdens het bakken. Vul nu iedere holte met een klein lepeltje appel en leg daar bovenop de brie. Breek de walnoten in kleinere stukjes en druk deze in de brie. Maak tot slot van de honing en het hete water een soort glazuur en smeer met een bakkwast de randen en de bovenkant van de hapjes in met het glazuur.

Bak de briehapjes in een kwartiertje bruin in het midden van de oven op 200 graden (180 graden hetelucht). Let op dat ze niet verbranden, want het glazuur wordt snel bruin!

Tip: verdubbel het recept zo vaak je wilt, als je meer hapjes nodig hebt!

Briehapje met walnoten en appel recept bakmuts