Chocolademelk lolly’s

Chocolademelk lolly's recept van Bakmuts

Ik wilde al heel lang zelf een keer chocolademelk lolly’s maken. Voor wie mijn stories op Instagram heeft gevolgd, weet dat we van de Sint echt belachelijk veel chocoladeletters hebben gekregen dit jaar, dus ik kon er niet langer omheen en móest dit jaar zelf deze lolly’s maken. Een handig recept om van je chocoladeletters af te komen dus 😉

Ik moet zeggen dat ik chocolademelk lolly’s niet echt een goede naam vind, maar ik wist niet echt een alternatief. Chocoladesticks is het ook niet helemaal. In het Engels heten het ‘stirrers’, dat dekt de lading wel aardig. Chocolade roerders klinkt dan alleen weer een beetje gek. Goed, ik dwaal af. Ik hou het maar bij chocolade lolly’s 😀

Het viel me op dat op internet vrijwel iedereen alleen chocola smelt en in een vormpje doet. Zeker met melkchocolade vraag ik me af of dit wel een goede lekkere chocolademelk oplevert? Je verdunt tenslotte de chocola met een heleboel melk. (Misschien heb ik het mis hoor, ik vroeg het me gewoon af.) Ik heb de chocola daarom versterkt met cacaopoeder en wat extra poedersuiker. Het resultaat was een – voor mij dan – perfecte kop homemade chocolademelk! Ik deed om de andere lolly’s een folietje heen en heb het cadeau gedaan met de kerst.

Chocolademelk lolly's recept van Bakmuts
Chocolademelk lolly’s
Ingrediënten

Voor ongeveer 8 grote of 12 kleintjes

– 250 gram melkchocolade
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 2 eetlepels poedersuiker
– versiersels, zoals discodip

Extra nodig:
– 6 lege yoghurtpotjes van kindertoetjes (inhoud 50 gram) de bovenste rand er vanaf geknipt of een minimuffinvorm (siliconen is handiger dan zo’n harde)
– ijsstokjes

Bereiding

Breek de chocola in stukjes en doe in een hittebestendige kom. Hang de kom boven een pannetje met net niet kokend water en smelt de chocola au bain marie. Roer regelmatig. Voeg halverwege de cacao en de poedersuiker toe en meng dit met de chocola. Het kan zijn dat de chocola hierdoor wat dikkig wordt en lastiger smelt. Dat is niet erg, dat komt doordat er dan iets te veel droge stof aan de gesmolten chocola is toegevoegd. Zolang je de chocola nog met een lepel kunt scheppen, is het prima.

Chocolademelk lolly's recept van Bakmuts

Zet de lege yoghurtpotjes of de (siliconen) minimuffinvorm klaar. Als je yoghurtpotjes gebruikt, knip dan de bovenste rand weg anders krijg je de chocola er niet meer uit, tenzij je de potjes helemaal kapot knipt. Schep met een lepeltje de chocola in de vormpjes. Ik heb de kom hierbij steeds boven de hete pan laten staan, zodat de chocola goed warm en handelbaar blijft. De yoghurtpotjes kun je voor ongeveer 3/4 vullen. De minimuffinvormpjes mogen helemaal vol. Sla de potjes of de muffinvorm (zachtjes!) op het aanrechtblad zodat de chocola goed verspreidt en er geen bubbeltjes meer in het mengsel zitten.

Bestrooi de chocola met wat je lekker vindt. Ik had zelf nog een potje discodip staan. (Dit smelt ook prima weg in de hete melk ben ik inmiddels achter.) Doe de ijsstokjes in de chocola, zorg dat ze rechtop staan want eenmaal opgesteven kun je dit niet meer rechtzetten. Laat de chocola nu uitharden in de koelkast.

Chocolademelk lolly's recept van Bakmuts

Haal de lolly’s uit de vormen. Bij de muffinvorm vond ik dit lastiger dan bij de yoghurtpotjes, maar ik heb dan ook geen siliconenvorm gebruikt. Als je voorzichtig aan het stokje wrikt komen ze vanzelf los. Als het stokje loskomt, kun je dit weer terugsteken. Als je er niet al te wild mee gaat zwaaien, blijft het daarna nog best redelijk zitten.

Chocolademelk maken
Verwarm voor de grote lolly’s 200 ml melk en voor de kleine lolly’s 150 ml melk. Laat de melk niet koken, maar breng tegen de kook aan. Giet de melk in een beker en doe er één stokje in. Roer af en toe en je ziet dat de chocola langzaam smelt. Voor een extra decadent kopje chocolademelk kan slagroom en wat extra discodip (of marshmellows of chocoladeschaafsel of … wat je zelf lekker vindt ) niet ontbreken natuurlijk!

Chocolademelk lolly's recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

hocolademelk lolly's recept van Bakmuts