Ik werd genomineerd voor de Liebsteraward

Liebsteraward

Een paar weken geleden kreeg ik een melding in mijn Instagram-app dat ik getagd was in een bericht van de dames van Chicas cooking. Ik bleek genomineerd voor de Liebster award, wat leuk! Ik had geen flauw idee wat het was, maar inmiddels ben ik er achter dat het de bedoeling is dat je 11 vragen beantwoordt, vervolgens 11 nieuwe vragen bedenkt en het stokje doorgeeft aan twee andere (relatief nieuwe) bloggers. Erg leuk!

Aangezien ik langer zat te dubben of ik nu wel of niet meer persoonlijk getinte berichten op de blog moet plaatsen (ook vanwege mijn werk), vond ik dit wel een leuk initiatief om aan mee te doen. Goed, op naar de vragen die ik kreeg voorgeschoteld!

1. Wat vind je leuk aan bloggen? En wat niet?
Ik ben nog niet zo heel lang bezig, maar wat ik erg leuk vind, is de positieve reacties. Ik word er erg blij van als mensen komen vertellen dat ze één van mijn recepten hebben geprobeerd, maar ook als ik zélf tips krijg. Bijvoorbeeld op mijn recept voor tomatensaus heb ik diverse tips gekregen om er zelf ook een lekkerdere saus van te maken.

De insteek van mijn blog was oorspronkelijk zelf meer in de keuken staan en daarnaast om op een laagdrempelige manier redelijk makkelijke recepten te delen, zodat anderen misschien ook meer zin krijgen om te koken. Dat blijf ik leuk vinden om te doen.

Edit: ik was vergeten aan te geven wat ik minder leuk vind. Nou, tot nu toe eigenlijk niets! Het is wel jammer dat het steeds zo vroeg donker is waardoor het moeilijker wordt om goede foto’s te maken.

2. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Overal en nergens! Ik lees diverse kooktijdschriften, volg allerlei blogs en daarnaast heb ik een aantal fantastische hobbykoks in de familie waardoor ik word geïnspireerd. (Helaas bijna allemaal familie in het buitenland, maar mijn Marokkaanse oma en tante koken echt de sterren van de hemel!)

3. Wat is je favoriete keukengerei en waarom?
Hier moest ik wel even over nadenken.. Hoewel ik sinds kort een KitchenAid heb, ben ik nog steeds blij met mijn ultracheape hakmachine. Dat ding kun je echt overal voor gebruiken: het fijnhakken van noten, het pureren van groenten, het mengen van bloem, suiker en boter zodat je heel snel daarna een deeg kunt kneden. Ja, ik ben verliefd op mijn hakkertje 😉

4. Wat heb je gister gegeten?
Hoe graag ik hier ook had getypt dat ik gisteravond na een lange dag werken nog even snel een zesgangendinertje in elkaar had geflanst (want zo ben ik), was de realiteit heel anders. Deze foodblogger at gisteren een heel saai AVG’tje*. Manlief werkt veel over de laatste tijd en zit dan dagelijks aan de pizza’s, patat en Surinaamse broodjes. Gisteren at hij weer eens thuis en was het dus tijd voor gekookte aardappelen met sperziebonen en een vegetarische spinazieburger om de nodige pitamientjes maar weer eens te scoren.

5. Wat is je grootste kookblunder?
Wat niet? Hier kan ik wel een boek over schrijven. Hoewel de blunders meestal niet heel erg zijn, maar wel storend. Het ergste is nog dat ik hele simpele dingen gewoon écht niet kan, waarschijnlijk doordat ik tig andere dingen daarnaast aan het doen ben en vergeet dat er nog iets op het vuur staat. Ik laat met name dingen als diepvriesspinazie aanbranden, aardappelen en pasta koken altijd over en soms vergeet ik dat ik iets aan het bakken ben (kip of iets dergelijks) met als gevolg dat één kant zwartgeblakerd is.

Waar ik ook vaak moeite mee heb is met recepten te halveren. Het komt er dan op neer dat ik alsnog van de helft van de ingrediënten te veel toevoeg omdat ik dat zo gewend ben. En ach, als iets heel erg mislukt is, dan hebben we altijd nog brood in de vriezer 🙂

6. Welk gerecht van jouw blog moet ik zeker eens uitproberen?
Gezien de tijd van het jaar, zeg ik: pompoensoep! Makkelijk en zo lekker. Vorige week maakte ik een grote pan die ik helemaal in mijn up (verspreid over een paar dagen hoor) heb opgegeten.

7. Wat is je favoriete eetfilm?
Deze zomer zag ik Chef. Een fijne feelgood movie waar je honger van krijgt. En sindsdien wil ik ook een foodtruck 🙂

8. Wat wil je eten op je verjaardag?
Taart! Heel veel taart! Ik moet altijd van alle taarten een stukje proeven. Of bedoelde je dat niet? Dan kies ik voor lasagna.

9. Wat was je allereerste kookboek?
Geen flauw idee. Ik heb eens in de kast staan kijken hier, maar ik weet het echt niet meer. Ik gok één van de kinderkookboeken die ik in de kast heb staan.

10. Welk ingrediënt heb je altijd in huis?
Ik heb een hele grote trapkast die wekelijks wordt aangevuld met allerlei dingen die wat mij betreft in de categorie eerste levensbehoefte vallen. Manlief vroeg toen we net samenwoonden nog weleens ‘Oh wat ga je maken met (ingrediënt X)?’ als ik wat in de boodschappenkar mikte. Ehm niks? Dat is voorraad want stél dat we *ineens* zin hebben in pasta, dan moet ik toch zeker wel alles in huis hebben daarvoor? Overigens heb ik het niet van mijn vreemde, want mijn moeder is net zo’n grote hamster 😉 (Maar mijn trapkast is groter ha!) Verder presteer ik het ondanks mijn grote voorraad toch om regelmatig iets te willen maken en dan tot de conclusie te komen dat de boter toch écht op is ofzo.

Oja, om de vraag toch nog een beetje te beantwoorden: bloem, suiker, passata, pasta, rijst, aardappelen, uien, Italiaanse kruiden, zout, olijfolie, knoflook … zal ik maar stoppen?

11. Mogen we een kijkje in jouw keuken nemen d.m.v. een foto?
*Rent met een schoonmaakdoekje door de keuken* Ja hoor, geen probleem! 😉 We zijn net ruim een maand verhuisd, dus er missen nog wel wat dingen in de keuken (zoals het ophangrekje voor mijn handdoek en theedoek). Verder is mijn keuken normaal nooit zo steriel. Just sayin’ 😉 En de kat wilde niet weg. (Die ligt al de hele ochtend te maffen en net als ik een foto ga maken, gaat ze in het midden van de keuken zitten.)

Keuken 1
Keuken 2

Zo, dat was het dan alweer. Ik ben benieuwd of jullie het leuk vinden om zoiets te lezen, aangezien het totaal anders is dan ik normaal post.

Zelf wil ik het stokje doorgeven aan twee andere dames met een kookblog. Beiden zijn ook nog niet zo heel lang bezig zag ik en hun gerechten spreken mij zeer aan. Het gaat om Sarah van de blog Van Eigen Kweek en Mirjam van de blog Keukengeheim.

Mijn vragen aan jullie (waarvan ik er een paar heb gepikt van boven, omdat ik ze leuk vond):
1. Waar haal jij je kookinspiratie vandaan?
2. Wat is het leukste kookboek dat je hebt en waarom?
3. Wat heb je gisteren gegeten?
4. Wat is jouw guilty pleasure op het gebied van eten?
5. Wat favoriete keukengerei en waarom?
6. Wie is je favoriete tv-chefkok?
7. Wat ga je koken met de kerst?
8. Wat is jouw favoriete ontbijt?
9. Welk gerecht moeten we echt eens proberen van jouw blog?
10. Mogen we een kijkje in jouw keuken nemen d.m.v. een foto?
11. Welk gerecht staat nog op jouw bucketlist om te maken?