Pompoensoep
Als er iets is wat ik lekker vind, dan is het wel soep. Helaas denkt manlief daar anders over maar dat weerhoudt me er gelukkig niet van om diverse soepjes te maken en als lunch op te eten. Dat betekent wel dat ik vaak het recept halveer. Gelukkig smaakt het er daardoor niet minder om! Vandaag maakte ik pompoensoep met crème fraîche. Simpel en snel, als je de tijd voor het ‘slachten’ van de pompoen tenminste niet meerekent.
Pompoensoep
Ingrediënten
Voor 4 personen
– 1 kleine hokkaidopompoen (zo’n oranje) in blokjes
– 2 teentjes geperste knoflook
– 1/2 theelepel gedroogde salie (mag je ook weglaten)
– 2 uien, gesnipperd
– 3 wortels
– 1 blikje tomatenpuree (kleintje) (ongeveer 2 eetlepels)
– 800 ml. groentebouillon (van 2 blokjes)
– 125 ml crème fraîche (1 klein potje)
– Blokjes feta naar smaak
Bereiding
Fruit in een diepe pan met wat olijfolie de ui en de geperste knoflook aan totdat de ui zacht wordt. Voeg de blokjes pompoen en wortel toe samen met salie en de tomatenpuree en laat een minuut of vijf zachtjes bakken. Vervolgens roer je de crème fraîche door het groentemengsel. Schenk de groentebouillon erover en roer alles nog eens goed door. Je kunt de soep nu zachtjes aan de kook laten brengen en laat deze dertig minuten pruttelen. Haal de pan dan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (en let erop dat je dit niet te enthousiast doet, want anders mag je daarna ook nog de keuken soppen ;-)). Breng de soep eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
Serveer in soepkommen en strooi er op het laatst nog wat verkruimelde blokjes feta over.
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.