Cake met gecondenseerde melk

Cake met rood fruit, witte chocola en gecondenseerde melk - recept van Bakmuts

Ik heb weer een nieuw leuk basisrecept voor cake gevonden! Dit keer een cake waarbij je gecondenseerde melk gebruikt in plaats van suiker. Het is een hele simpele cake om te maken. Daarnaast is het ook een mooie basis om mee te experimenteren. Ik maakte er een soort plaatcake van die je in stukjes kunt snijden. Ik voegde er rood diepvriesfruit en witte chocolade aan toe, maar uiteraard kun je dit weglaten. Dan maak je een neutrale cake die je bijvoorbeeld nog kunt vullen met jam.

Het recept is van Hilde van de website eenbeetjevanzus (waar je naast recepten trouwens ook allemaal lekkers kunt bestellen!) en ik maakte de cake in het kader van de foodblogswap met de hilarische naam Swiepswoepswap (georganiseerd op instagram door Mandy van www.mandyandmore.nl).

Cake met rood fruit, witte chocola en gecondenseerde melk - recept van Bakmuts

Cake met gecondenseerde melk, rood fruit en witte chocola

Ingrediënten

– 4 eieren
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 100 ml zonnebloemolie
– 150 gram bloem
– 15 gram vanillesuiker (zelfgemaakt of een zakje)
– 1 theelepel bakpoeder
– snufje zout
– 100 gram rood diepvriesfruit (kan er bevroren in) (optioneel)
– 30 gram witte chocoladestukjes (of meer naar smaak 🙂 ) (optioneel)

Extra nodig: een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20×30 (of een (rond) bakblik van 20 cm voor een ronde cake).

Bereiding

Vet de bakvorm licht in met wat zonnebloemolie of boter en leg wat bakpapier op de bodem. Het papier zal blijven plakken aan het vet.

Mix de eieren, de gecondenseerde melk en de zonnebloemolie. Meng in een aparte kom de bloem, de vanillesuiker, het bakpoeder en het zout. Roer door met een garde of zeef het mengsel. Voeg het bloemmengsel nu geleidelijk toe aan het eimengsel. Blijf intussen rustig mixen.

Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel het fruit en de chocola over het beslag. Bak de cake vervolgens in ongeveer 40-50 minuten goudbruin in het midden van de oven op 170 graden conventioneel. Houd de cake op het einde even in de gaten. Als de cake te bruin wordt, kun je er wat aluminiumfolie overheen doen. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (als de prikker er schoon uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, laat hem dan nog eens 10 minuten langer bakken en controleer nog eens met de prikker.)

Als je de cake neutraal hebt gehouden, dan geeft Hilde nog de tip om hem te bestrooien met poedersuiker.

Cake met rood fruit, witte chocola en gecondenseerde melk - recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Cake met rood fruit, witte chocola en gecondenseerde melk - recept van Bakmuts