Appel-speculaasmuffins

Ja hoor, hij is er weer bijna. Jullie weten natuurlijk al over wie ik het heb. Sinterklaas natuurlijk 🙂 Nu liggen de schappen al sinds augustus vol met kruidnootjes. (Sorry jongens, ik heb ze tot september kunnen weerstaan, maar daarna riepen ze mij gewoon! Zeker die met chocola erover.. hmmm..) Oke, maar daar wilde ik het dus eigenlijk helemaal niet over hebben. Alhoewel.. mocht je nu enorme trek hebben gekregen in kruidnoten: hier is een lekker recept. Ik wilde het hebben over muffins. En niet zomaar muffins, nee muffins met appels en lekker veel speculaaskruiden.

Ik gebruikte mijn eigen basisrecept voor muffins. Eén van mijn eerste recepten op deze blog. Ik was eigenlijk vergeten hoe makkelijk je muffins maakt. Je hebt niet eens een mixer nodig!

recept appel speculaasmuffins bakmuts
Appel-speculaasmuffins
Ingrediënten

Voor ongeveer 8 grote muffins

– 150 gram bloem
– 2 volle theelepels bakpoeder
– 2 volle theelepels speculaaskruiden (3 mag ook ;-))
– 40 gram suiker
– snufje zout
– 40 ml zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)
– 100 ml melk
– 1 ei
– 1 kleine appel, in kleine blokjes gesneden

recept appel speculaasmuffins bakmuts
Bereiding

Voor het maken van muffins heb je geen mixer of keukenmachine nodig. Een lepel of spatel volstaat, aangezien het mengsel toch niet al te lang gemixt mag worden. Je mengt in een kom alle droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, suiker, speculaaskruiden en zout. In een tweede kom meng je alle natte ingrediënten: eieren, melk en zonnebloemolie. Zorg dat je bij de natte ingrediënten ervoor zorgt dat de eieren goed geklutst worden.

Schenk vervolgens de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten, terwijl je ondertussen rustig roert met de lepel of spatel. Roer niet te lang, maar zorg dat alle ingrediënten (zoveel mogelijk) met elkaar zijn vermengd. Het is niet erg als er nog klonten in het beslag zitten. Voeg de stukjes appel toe en meng door het beslag.

Doe de papieren vormpjes in een grote muffinvorm (of losse muffinvormpjes) en schep in iedere holte flink wat beslag. (Een ijsschep is een handig hulpmiddel hierbij!) Bak de muffins in 25 minuten goudbruin in het midden van de oven op 200 graden (of 180 graden hetelucht). Let op: de muffins kunnen een beetje aan de papieren vormpjes blijven plakken.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

recept appel speculaasmuffins bakmuts