Perenijsjes

Perenijs

Zijn jullie ook zo gek op van die perenijsjes? Ik in ieder geval wel! Dit was één van de eerste ijsjes die ik met mijn ijsmachine maakte. Heel simpel, maar ook heel lekker! En ik vond ze net zo lekker, of zelfs lekkerder, dan de perenijsjes uit de winkel. De ijsjes kun je met een ijsmachine maken, dan maak je sorbetijs, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook in van die ijsvormpjes maken. (Vorig jaar zomer schreef ik een uitgebreid artikel over de verschillende manieren om ijs te maken: lees hier hoe je dit kunt doen! Er staan ook wat basisrecepten voor ijs in waar je mee kunt variëren.)  Zo, laat die zomer nu maar echt komen! 🙂

Perenijs zelfgemaakt sorbetijs peren recept bakmuts
Perenijsjes
Nodig

Voor +/- 900 ml. ijs (bij gebruik van vormpjes kun je het recept evt. halveren)

 – 600 gram rijpe (Conférence) peren (= +/- 4 grote of 6 kleine peren)
– 150 ml water
– 75 gram suiker (of naar smaak)
– een paar druppels citroensap

Perenijs
Bereiding

Het liefst maak ik eerst een suikersiroop, maar je kunt ook het water en de suiker direct bij de peer doen, maar dan kan het zijn dat de suiker niet goed oplost. Kies zelf wat je prettig vindt.

Water en suiker zijn de ingrediënten voor deze siroop. Eigenlijk hoor je gelijke delen water en suiker te gebruiken, maar ik gebruik liever een verhouding van 2:1 omdat het fruit vaak zoet genoeg is van zichzelf. Meng het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Blijf intussen regelmatig roeren. Het is de bedoeling dat de suiker volledig oplost in het water. Laat een minuut koken en laat vervolgens afkoelen.

Perenijs

Schil de peren en verwijder de steeltjes en de klokhuizen. Snijd het fruit in grove stukken en pureer in een keukenmachine of blender tot moes. Meng de perenpuree met de afgekoelde (lauwe) siroop. Voeg een paar druppels citroensap toe en proef of het mengsel zo naar je zin is. Voeg eventueel wat extra citroensap of (poeder)suiker toe. Hou er wel rekening mee dat het mengsel eenmaal bevroren minder zoet zal smaken!

Maak je de ijsjes in vormpjes, giet dan het mengsel in de vormen en zet in de vriezer totdat deze bevroren zijn. Dit duurt een aantal uren. In een ijsmachine zal het ijs na ongeveer 30 minuten klaar zijn.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Perenijs zelfgemaakt sorbetijs peren recept Bakmuts