Tip: Nobel’s Brood – Dordrecht

ontbijt_header

Afgelopen zondag kreeg ik een verrassing van mijn lief, namelijk een ontbijtje thuisbezorgd door bakkerij Nobel’s Brood uit Dordrecht. We kregen een heerlijk en uitgebreid ontbijtje en dat alles op zondag aan huis bezorgd!

ontbijtje02

Aangezien ik al langer met het idee rondliep om wat leuke plekjes uit Dordt hier op de site te delen, kon het dan ook niet anders dat ik hier maar gelijk mee moest beginnen 🙂

Ik ben zelf overigens nog nooit in de winkel geweest, maar nu ik het brood heb geproefd, ga ik dat zeker nog eens doen. (We zijn er wel eens langsgelopen, maar helaas waren ze toen al gesloten.) De winkel bevindt zich overigens in het centrum van Dordrecht, vlakbij de Grote Kerk.

ontbijtje01

Het ontbijt wordt bezorgd met een bakfiets of in een oude eend (hoe leuk is dat!) en bestond voor twee personen uit een zuurdesembrood, een krentewegge (krentenbrood), twee croissants, twee stukjes goddelijke lemoncake (echt een aanrader dit!), een flesje perensap en een flesje appelsap en ook wat beleg (boter en jam). Uiteraard was het veel te veel en achteraf lag er nog een half brood en een halve krentenwegge in de keuken op ons te wachten tot het volgende ontbijt. Het was wel jammer dat er maar weinig beleg bij zat. Wij krijgen een jam en ik ben dol op een dikke laag jam op mijn brood. Na één boterham was dit dus wel op, helaas! Overigens smaakte het brood de volgende dag nog prima.

Een paar foto’s van het lekkers:

ontbijtje03
ontbijtje04
ontbijtje05

Dus mocht je in Dordrecht wonen, dan raad je ik zeker aan eens een keer een ontbijtje te bestellen. Voor twee personen kost dit € 15,- (excl. € 2,50 bezorgkosten). Woon je niet in Dordrecht, maar wil je wel dit lekkere brood (of dus die goddelijke lemoncake) proeven, ga dan vooral eens langs in de winkel.

Je vindt Nobel’s Brood op het adres Grotekerksbuurt 53 in Dordrecht en klik hier voor hun website met meer info.