Bijgerecht van courgette en champignons

bijgerecht-van-courgette-en-champignons-2

Het is nauwelijks een recept te noemen, maar ik vond de combinatie van courgette, champignons en zachtgebakken sjalotten zo lekker dat ik het toch wilde delen. Naast lekker is het ook nog eens snel klaar en daarmee ideaal om na een lange werkdag snel op tafel te zetten met wat Hollandsche aardappelen en vlees.

bijgerecht-van-courgette-en-champignons-3
Bijgerecht van courgette en champignons
Ingrediënten

Voor 2 personen

– 1 courgette
– 1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
– 2 sjalotten
– ½ theelepel gedroogde oregano
– zout en peper naar smaak
– olijfolie om te bakken

bijgerecht-van-courgette-en-champignons-5
Bereiding

Borstel de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Snij de courgette in de lengte een keer door en snijd daarna in dunne plakjes. (Ik had een dikke courgette heb deze twee keer in de lengte doorgesneden, zodat je ‘kwart’plakjes krijgt.) Snipper tot slot de sjalot fijn.

Verhit een pan met wat olijfolie en bak de sjalotten tot deze zacht en glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak deze met de deksel op de pan ongeveer vijf minuten mee met de sjalotten. Voeg de oregano en courgette toe en mix alle groenten. Bak het groentemengsel nu met de deksel op de pan totdat alle groenten zacht en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Bijgerecht van courgette en champignons recept Bakmuts