Gekleurde paaseieren

Gekleurde eieren recept van Bakmuts

Ik besefte me ineens dat het alweer bijna Pasen is! Dat betekent voor mij altijd veel eieren, chocolade paaseitjes, pastelkleurtjes en natuurlijk de komst van de lente! Op internet kwam ik deze gekleurde paaseieren tegen en het leek mij leuk om deze na te maken. Je maakt ze heel makkelijk door gekookte eiwitten in met voedingskleurstoffen gekleurd water te laten weken. Dit keer dus eens geen recept, maar een tutorial voor vrolijk gekleurde paaseitjes voor een gezellig paasontbijt of gezellige paaslunch! Met het eigeel maak je een heerlijk vulling en je hebt gelijk een fijn hapje.

Gekleurde eieren recept van Bakmuts
Gekleurde paaseieren
Ingrediënten

– eieren
– voedingskleurstof (ik gebruik de potjes gel van het merk Wilton)
– water
– bekertjes of glazen om de eieren in te doen
– geduld 😉

Gekleurde eieren recept van Bakmuts
Bereiding

Doe de eieren in een pannetje met koud water. Breng het water aan de kook en kook de eieren in een minuut of acht hard. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd in de lengte door. Verwijder de eigelen (maak daar bijvoorbeeld deze eiersalade mee om de eieren straks mee te vullen).

Vul de bekers of glazen met een laag water (3/4 vol). Voeg aan ieder glas voedingskleurstof toe. Ik deed twee keer de punt van een tandenstoker in de gel en roerde dit door het water. Het water moet sterk gekleurd zijn, anders gaat het kleuren niet goed.

Gekleurde eieren recept van Bakmuts


Verdeel de eiwitten over de glazen en laat zeker een uur of vijf (in de koelkast) staat, zodat de kleuren goed in de eieren kunnen trekken. Je kunt tussendoor even controleren hoe snel het gaat en of de kleur al naar wens is. Laat de eieren daarna uitlekken op wat keukenpapier en vul met eiersalade.

Vrolijk pasen!

Gekleurde eieren recept van Bakmuts
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Zelf eieren kleuren met kleurstof recept van Bakmuts