Eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade recept bakmuts


Eiersalade vind ik zelfgemaakt veel lekkerder dan uit de winkel. Bovendien weet ik dan zeker dat er eitjes in zitten van kippen die een goed leven hebben gehad. Dit recept kreeg ik van mijn moeder en zij kreeg het weer van een ander familielid. Een familiereceptje dus! Oorspronkelijk was het bedoeld als vulling voor gevulde eieren, maar zo smaakt het naar mijn mening beter. Lekker op een broodje of op de welbekende toastjes op een verjaardag!

Zelfgemaakte eiersalade recept bakmuts
Eiersalade
Ingrediënten

Voor één bakje salade

– 4 eieren
– 4 eetlepels mayonaise
– 1 sjalot fijngesneden
– ½ theelepel kerriepoeder
– ½ theelepel paprikapoeder
– snufje knoflookpoeder
– ½ theelepel gedroogde bieslook of een paar sprietjes verse fijngesneden
– zout en peper naar smaak

Bereiding

Doe de eieren in een pannetje en voeg zoveel koud water toe dat de eieren goed onder water liggen. Breng het water aan de kook en laat de eieren ongeveer tien minuten koken. Giet het water af en spoel de eieren na met koud water. Laat de eieren even afkoelen (tenzij je vuurvaste vingers hebt).

Pel de eieren en snijd ze in tweeën. Haal het eigeel uit de eieren en doe deze in een schaaltje. Voeg de mayonaise toe en prak/roer dit tot een egaal mengsel. Snijd de sjalot en de eiwitten fijn en voeg toe aan het eimengsel. Kijk even of je al het eiwit wilt toevoegen of niet. (Soms wordt het net te veel.) Voeg de kruiden toe en roer alles goed door. Proef of het voor jou zo lekker smaakt. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
De eiersalade is ongeveer drie dagen houdbaar in de koelkast.

Zelfgemaakte eiersalade

Lekker op een broodje met wat sla