Appelbeignets

appelbeignets-5

Via deze weg wens ik jullie allemaal een heel goed nieuwjaar! En, zoals altijd, weer schaamteloos te laat (of juist heel vroeg alvast voor volgend jaar 😉 ): hierbij het recept voor appelbeignets. In huize Bakmuts is het geen oud & nieuw zonder deze appelbeignets. Ze smaken heerlijk met poedersuiker of wat kaneelsuiker en zijn heel makkelijk te maken. Je wordt er alleen een beetje vettig van tijdens het bakken.

appelbeignets-4
Appelbeignets
Ingrediënten

– 12 appels, bijvoorbeeld Goudreinetten of Elstar
– 300 gram zelfrijzend bakmeel
– 500 ml melk
– snufje zout

– olie om te frituren (bijv. zonnebloemolie of arachideolie)
– poedersuiker

Bereiding

Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snijd de appels vervolgens in tamelijk dikke plakken (+/- 1 cm).

Om het beslag te maken voeg je het meel toe aan een (beslag)kom. Maak een kuiltje in het midden van het meel en vul dit geleidelijk aan met melk en een snufje zout. Roer vanuit het midden totdat alles is gemixt.

De appelbeignets worden gefrituurd. Je kunt dit doen in een gietijzeren pan waarin je een flinke hoeveelheid zolie verhit. Let erop dat dit niet te heet wordt. Verder kun je natuurlijk ook gewoon een friteuse gebruiken. De appelbeignets kunnen het best worden gebakken op een temperatuur van 175-180 graden.

appelbeignets-1
appelbeignets-2

Neem nu telkens een schijf appel op de steel van een houten lepel (door het gat) en doop de appel met behulp van de lepel in het beslag. Laat de appelschijven in het hete frituurvet glijden, maar let erop dat je er niet te veel tegelijk maakt.
Zodra de appelbeignets goudbruin zijn, kunnen ze met behulp van een schuimspaan uit het vet worden gehaald. Bewaar ze op een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken.

Serveer lauw of koud en bestrooi met poedersuiker. Happy new year!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

appelbeignets-3

Bewaren