Tomatensoep

Tomatensoep recept bakmuts

Dit recept voor tomatensoep is er eentje die perfect is voor de zomer. Het is dan dé tijd voor tomaten en dat geeft de soep een heerlijke volle tomatensmaak. Het voordeel is dat je slechts een paar ingrediënten nodig hebt om dit gerecht op tafel te zetten. Eet het met stokbrood en knoflookboter (of ander beleg) erbij en je hebt gelijk een heerlijke maaltijd!Bovendien biedt de soep voldoende mogelijkheden tot uitbreiding: voeg bijvoorbeeld ook eens courgette toe of balletjes gehakt en vermicelli. Heerlijk!

Tomatensoep recept bakmuts
Tomatensoep

Ingrediënten

Voor 4 kommen soep

– 1 ui
– 500 gram tomaten
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 1 klein blikje tomatenpuree (68 gram)
– 2 blokjes groentebouillon
– 750 ml. kokend water
– peper en zout

Bereiding

Snijd de ui fijn en de tomaten in blokjes. Laat de ui op een laag vuur bakken totdat deze zacht is. Voeg daarna de tomaten toe en de Italiaanse kruiden en laat een paar minuutjes verwarmen. Roer de tomatenpuree door het mengsel en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Giet het kokende water erbij en roer alles goed door elkaar. Vervolgens breng je de soep aan de kook en laat daarna gedurende zo’n 25 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Mocht je de soep te zout vinden, dan voeg je wat extra water toe. Soms komt het voor dat de soep heel dun wordt, meestal doordat de tomaten erg sappig zijn. Wil je de soep wat dikker maken, bind deze dan door twee eetlepels bloem in wat (koud) water op te lossen in een kommetje tot een papje en dit bij de soep te gieten. Breng aan de kook en blijf rustig roeren totdat de soep steeds iets dikker wordt.

Eet smakelijk!

Variatietip: voeg, tegelijk met de tomatenpuree, 125 ml. crème fraîche toe voor een meer romige soep.

Tomatensoep recept bakmuts