Snelle snack: bladerdeegstengels

Bladerdeegstengels snack kaas en sesam recept bakmuts

Zin in een snack maar geen tijd of zin om nog naar de supermarkt te gaan? Maak dan eens dit recept voor simpele bladerdeegstengels. Ik ben zelf gek op de kaasstengels, maar je kunt eigenlijk alle kanten op qua smaak. Het recept is zo makkelijk dat je het eigenlijk geen recept meer mag noemen. Je hebt wat bladerdeeg nodig, een ei en topping naar wens. Ik gebruikte voor de topping drie soorten: oude geraspte kaas, sesamzaadjes en maanzaad. Natuurlijk kun je er ook een andere eigen topping op doen. Verder kun je het recept prima verdubbelen als je meer stengels wilt hebben.

Bladerdeegstengels snack kaas en sesam recept bakmuts
Snelle snack: bladerdeegstengels
Ingrediënten

Voor ongeveer 10 stengels

– 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– een beetje bloem voor het uitrollen
– 1 ei
– oude kaas/maandzaad/sesamzaad/iets anders dat je lekker vindt

Bereiding

Bestrooi je werkblad met een beetje bloem. Leg de twee ontdooide blaadjes bladerdeeg op elkaar, bestrooi met nog een beetje bloem en rol met een deegroller uit tot een grote rechthoekige lap (+/- 10 x 20 cm). Snijd de lap in 10 stroken van ongeveer een centimeter dik.

Kluts het eitje en smeer het bladerdeeg in met het ei. Het handigste is om dit met een bakkwast te doen. Leg op een bakplaat wat bakpapier en verplaats de plakken bladerdeeg naar de bakplaat. Beleg de plakken bladerdeeg met de topping. Ik vond het handiger om dit direct op de bakplaat te doen. Hiermee voorkom je dat de topping met het verplaatsen direct op de grond valt.

Bak de bladerdeegstengels in vijftien minuten af in een voorverwarmde oven op 220 graden (200 graden hetelucht). Serveer warm of koud. In een (koek)trommel blijven de stengels zeker drie dagen knapperig.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Bladerdeegstengels snack kaas en sesam recept bakmuts