Spinazie-fetarolletjes

Spinazie fetarolletjes met bladerdeeg recept bakmuts

Spinazie en feta zijn als een soort yin en yang. Ze smaken top samen! Ik maak dan ook graag deze bladerdeeghapjes met spinazie en feta. Normaal maak ik de hapjes met filodeeg, maar dat wilde deze keer niet meewerken. Met bladerdeeg bleek het echter ook prima te smaken!

Spinaziefeta-rolletjes

Nodig
Voor ongeveer 20 kleine hapjes

– 250 gram diepvriesspinazie
– 1 sjalot
– 50 gram feta
– ½ theelepel paprikapoeder
– 5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid (of vervang door 5 vellen filodeeg)
– bloem om te bestuiven
– 30 gram boter, gesmolten of 1 eidooier aangelengd met 1 eetlepel water

Spinazie fetarolletjes met bladerdeeg recept bakmuts

Bereiding
Laat de spinazie ontdooien en snijd intussen de sjalot fijn en verkruimel de feta. Meng de spinazie met de sjalot en de feta en roer de paprikapoeder erdoor. Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper, maar doorgaans is het mengsel zo zout genoeg.

Bestuif het werkblad met wat bloem en leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Bestuif ook de bovenste plak met wat bloem en rol uit tot een grote, dunne lap. De lap moet zo dun zijn dat je er haast doorheen kunt kijken. Maak er een rechthoekige lap van die je in ongeveer 20 rechthoeken snijdt. De mijne waren – gok ik – zo’n 6 x 12 cm. Eventueel kun je ook alle bladerdeegbladen in vieren snijden en ieder vierkantje verder uitrollen. Je bent dan wel langer bezig. (Als je filodeeg gebruikt, hoe je niets uit te rollen. Snijd de vellen dan in direct in 20 rechthoeken. Als ze droog zijn, kun je ze insmeren met wat boter.)

Pak één rechthoekje. Leg ongeveer een theelepel van het spinaziemengsel op het bladerdeeg. Doe dit niet in het midden maar aan de voor- of achterkant van de smalste zijde. Vouw de lange zijden ongeveer 1 cm naar het midden. Dit moet ervoor zorgen dat het mengsel er tijdens het oprollen niet uitloopt. Rol nu het bladerdeeg met het spinaziemengsel voorzichtig op. Leg het rolletje met de losse zijde aan de onderkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe het voorgaande met al het bladerdeeg en spinaziemengsel. Uiteindelijk levert dat ongeveer 20 rolletjes op.

Bestrijk alle rolletjes met wat gesmolten boter (een eidooier aangelengd met een eetlepel water kan ook). Bak de rolletjes in ongeveer 20 minuten gaar in het midden van de oven op 220 graden (200 graden hetelucht).

Eet smakelijk!

Spinazie fetarolletjes met bladerdeeg recept bakmuts