Vanillesuiker

Vanillesuiker

Waarschijnlijk weten de meesten wel dat je ook heel makkelijk zelf vanillesuiker kunt maken. Voor degenen die het nog niet weten, heb ik vandaag het ultrakorte recept. Ik vind het zelf heel handig om op deze manier grote hoeveelheden vanillesuiker te maken. Ik gebruik het vaak als ik aan het bakken ben (soms ook als vervanger van de vanille-extract). Als je eenmaal weet hoe het moet, wil je die kunstmatige troep uit de supermarkt niet eens meer! 😉

Goed, de ‘handleiding’ voor homemade vanillesuiker.

Vanillesuiker
Vanillesuiker
Ingrediënten

Voor een grote pot

– genoeg fijne kristalsuiker die in de pot past
– 1 vanilleboon (die kan een nieuwe zijn of eentje waar je al het merg uit hebt gehaald voor iets anders; de vanille moet wel goed gedroogd zijn in dat geval!)

Bereiding

Doe de suiker in een pot en voeg de vanilleboon toe. Sluit de pot goed af en laat ongeveer vier weken intrekken. Klaar is je vanillesuiker! Zo nu en dan kun je wat suiker toevoegen om de voorraad weer aan te vullen. Roer dan even goed met een lepel door de suiker, zodat de vanillesuiker en gewone suiker goed worden gemengd en laat daarna weer een tijdje staan, zodat de smaak weer sterker wordt. Inmiddels gebruik ik al zeker twee jaar dezelfde vanilleboon voor mijn homemade vanillesuiker en de smaak is nog altijd top!

Gebruik de vanillesuiker in baksels, breng de yoghurt er mee op smaak of wat je er zelf ook maar mee wilt doen!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Vanillesuiker