Blondies
Deze blondies, oftewel brownies maar dan van witte chocolade, zijn bij mij steevast een succesvolle traktatie op het werk. Ze zijn heel simpel om te maken en de combinatie van witte chocolade met walnoten is perfect. Het recept komt uit een kookboekje dat ik ooit uit zo’n uitverkoopbak viste. Het boekje heet “Brownies” en is van Love Food. (Een specifieke schrijver wordt verder niet genoemd.)
Het boekje bevat alleen maar recepten voor brownies (/blondies), maar eerlijk gezegd heb ik er tot nu toe maar twee (succesvolle!) recepten uit gemaakt en ben ik nog niet verder gekomen dan deze. Vandaag deel ik graag het recept voor blondies met jullie.
Blondies
Bron: het boekje Brownies van Love Food
Ingrediënten
Voor ongeveer 9 tot 16 stukjes
– 115 gram boter op kamertemperatuur
– 200 gram witte chocolade verdeeld in twee porties: 50 gram en 150 gram
– 90 gram (gepelde en ongezouten) walnoten
– 2 eieren op kamertemperatuur
– 150 gram witte basterdsuiker of fijne kristalsuiker
– 110 gram zelfrijzend bakmeel
– snufje zout
Extra nodig: een vierkante bakvorm (+/- 22 cm) (hoewel het ook prima kan met een ronde vorm!)
Bereiding
Doe de boter en 50 gram witte chocolade in een kom en smelt deze au bain marie. (Au bain-marie smelten doe je overigens zo: Zet een pannetje op het fornuis en breng een laagje water tegen de kook aan, het mag net niet koken. Laat het gas zachtjes aan staan. Zet de kom met de boter en chocolade op het pannetje. Let erop dat de kom net wat groter is dan de pan. Je moet de kom niet IN de pan zetten, maar er bovenop laten steunen. Laat het boter-chocolademengsel nu rustig smelten. Roer af en toe met een spatel of lepel om het proces te versnellen.) Zodra het mengsel is gesmolten haal je de kom van het pannetje en laat wat afkoelen.
Hak intussen de rest van de witte chocolade in kleine blokjes en de walnoten in grove stukjes.
Klop de eieren en de suiker in een kom totdat deze bleekgeel ziet. Het kan zo’n vijf minuten duren voordat je dit stadium hebt bereikt. Giet langzaam, en terwijl je blijft mixen, het boter-chocolademengsel erbij. Voeg het zelfrijzend bakmeel met het zout eetlepel voor eetlepel toe aan het mengsel, terwijl je blijft mixen. Roer, tot slot, met een spatel of lepel de grofgehakte chocola en walnoten toe.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet het bakpapier eventueel nog in met een beetje olie of boter. Giet het beslag in de bakvorm en bak de blondies in ongeveer 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden (+/- 165 graden hetelucht). De korst moet stevig aanvoelen, maar het baksel blijft van binnen nog een beetje zacht.
Laat de blondies afkoelen in de vorm en snijd daarna in 9 of 16 (of hoeveel je er wilt) stukken.
Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.