Djemaa el Fna

DSC_4490

Vandaag zou er eigenlijk nog een ijsrecept online komen, maar helaas verliep mijn planning iets anders. Daarom een kort fotoverslag van het eetfestijn waar wij vorige week waren: Djemaa el Fna in het museumpark van Rotterdam. De Djemaa El Fna is gebaseerd op de gelijknamige markt met enorm veel eettentjes in Marrakech (Marokko). Een vriendinnetje tipte mij over dit festijn, dus vorige week gingen wij op de laatste zonnige zomerdag een kijkje nemen. Klik verder om de foto’s te bekijken.

Het festijn bestond uit diverse eettentjes waarbij de nadruk lag op eten uit het Midden-Oosten. Her en der waren er ook wat verdwaalde Aziatische eettentjes en kwamen we een poffertjes tent tegen. Dat laatste vond ik dan wel weer heel erg geestig 🙂 Er was muziek en je kon er leuke troepjes kopen tegen veel te hoge prijzen. (Ik ben een paar keer op de echte Djemaa el Fna geweest en daar koop je dezelfde spullen voor een kwart van de prijs.) De sfeer was leuk, het eten smaakte prima en met het mooie weer erbij waanden we ons even op vakantie.

Ik begreep dat vorig jaar ook dit festijn werd gehouden en ik hoop dat het er volgend jaar weer is. Het is niet te groot, maar wel gezellig genoeg om een uurtje of twee rond te hangen op een mooie zomeravond. Goed, op naar de foto’s!

DSC_4486
DSC_4499
DSC_4501

Tajines waren volop aanwezig

DSC_4516

Ik hoop wel dat ze de namen in het Arabisch beter schreven 😉

DSC_4521

Een kameel! Een echte! Meestal zijn het dromedarissen die je ziet rondsjokken, maar deze had toch echt twee bulten.

DSC_4534

Schapenscheerder – de andere schapen stonden in een hoekje in de schaduw gepropt.. Dat vond ik toch wel weer erg zielig. De beesten hadden het overduidelijk veel te warm!

DSC_4543
DSC_4548
DSC_4553
DSC_4557

En er was muziek. Grappig om te zien dat de Marokkanen dit allemaal mee konden zingen. (Ik als halfbloedje begrijp 3 woorden Marokkaans, dus ik heb niet meegezongen – mocht je je dit afvragen.)

DSC_4562

Oja, we kwamen voor het eten. Het broodje köfte smaakte goed volgens de mister.

DSC_4566

Ik aan de vegahap – hummus, geroosterde paprika – bulgur – Marokkaans brood, jum!

‘Djellebas’ in gezellige kleurtjes.