Hartige muffins met pompoen en feta

Hartge muffins met pompoen en feta recept van Bakmuts

Hartige muffins vind ik echt het ideale tussendoortje. Makkelijk mee te nemen, je kunt ze invriezen én je hebt gelijk weer een paar gram groenten naar binnen geschoven. Deze hartige muffins maakte ik met pompoen en feta (te vervangen door van die witte kaasblokjes) en ik bracht ze op smaak met wat oregano en gerookt paprikapoeder. Ze zijn snel en makkelijk te maken! En de grootste verrassing hier thuis: zelfs onze extreem kieskeurige peuter vond ze lekker!

Hartge muffins met pompoen en feta recept van Bakmuts




Hartige muffins met pompoen en feta

Voor 10 grote muffins

Ingrediënten

– 150 gram bloem
– 150 gram pompoenpuree (lees hier hoe je dit maakt)
– 2 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
– 1/2 theelepel oregano
– 100 ml melk
– 50 ml zonnebloemolie
– 75 gram geprakte feta of witte kaasblokjes
– zout en peper naar smaak
– extra nodig: een muffinvorm met 12 holtes (ik heb deze muffinvorm* of van die losse siliconen/metalen muffinvormjes) en papiertjes

Bereiding

Doe alle droge ingrediënten in een kom. Dat zijn de bloem, het bakpoeder, de kruiden, zout en peper. Meng alle natte ingrediënten in een andere kom: de pompoenpuree, de melk, de olie en de eieren.

Schenk vervolgens de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Roer rustig met een lepel of een spatel, maar roer niet te lang. Het is niet erg als er nog klontjes in het beslag zitten. Voeg als laatste de kaas toe en roer een laatste keer goed door.

Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en schep in ieder holte wat van het beslag. Je kunt ongeveer tien muffins maken, dus probeer het zo te verdelen dat je er ongeveer tien krijgt. Iedere muffinholte is ongeveer 2/3 gevuld met beslag. Bak de muffins in het midden van de oven op 200 graden (of 180 graden hetelucht) in ongeveer 20-25 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als de prikker er vies uit komt, dan moeten de muffins nog wat langer bakken. Mocht je minimuffins maken: bak ze dan in ongeveer 15 minuten gaar.

Laat de muffins afkoelen voordat je ze opeet. Anders blijven ze heel erg aan de papiertjes plakken is mijn ervaring. Bewaar in een plastic doos in de koelkast (ze zijn zeker 3 dagen houdbaar) of vries ze in.





Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op PinterestInstagramFacebook of Bloglovin.

Hartge muffins met pompoen en feta recept van Bakmuts

* Dit is een affiliatelink. Mocht je via deze link een product aanschaffen, dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niks extra’s en ik gebruik om de hostingskosten van deze website te betalen 🙂