Pasta met asperges en kip

Pasta met asperges en kip_3

Yes, het is weer tijd voor asperges! Iedere keer als ik ze eet denk ik: waarom ik eet ik dit niet vaker? En iedere keer als ik ze koop, weet ik bij de kassa weer waarom ik ze zo weinig koop haha! Deze keer kocht ik een zakje groene asperges en maakte ik deze heerlijke pasta met asperges, zongedroogde tomaten en kip. Het is een licht pastagerecht en daarmee perfect voor zo’n lome lente- of zomeravond.

Pasta met asperges en kip_1
Pasta met asperges en kip
Ingrediënten

Voor 2 personen

– 150 gram (volkoren) penne
– 350 gram groene asperges
– 1 eetlepel olijfolie
– 250 gram kipfilet, in blokjes
– 1 teentje knoflook
– 5 zongedroogde tomaten
– 125 ml kippenbouillon (van ¼ blokje)
– 1 flinke theelepel maïzena opgelost in een beetje koud water
– 2 sjalotten
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– zout en peper
– geraspte (Parmezaanse) kaas naar smaak

Pasta met asperges en kip_4
Bereiding

Kook de pasta in gezouten water volgens de verpakking en zet opzij.

Snijd of breek de harde onderkant van de asperges, was ze en snijd vervolgens in stukjes van ongeveer 2-3 cm. Kook de asperges in ongeveer 5 minuten gaar. Giet de asperges af en zet opzij. (Evt. kun je de asperges ook meebakken met de ui zonder ze eerst te koken. Ik twijfelde eerst of ze dan wel goed gaar zouden worden, maar ik las laatst dat je ze prima kunt bakken.)

Bestrooi de kipfiletblokjes met een beetje zout en bak ze in de olijfolie rondom bruin (+/- 2 minuten). Snipper de sjalotten en snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Voeg de sjalot, de zongedroogde tomaten en de (geperste of fijngesneden) teen knoflook toe aan de kip. Bak dit alles totdat de kip gaar is en de ui zacht. Voeg de asperges toe aan het gerecht.

Meng de bouillon met het maïzenapapje en de basilicum en voeg toe aan de groenten. Laat even bakken en roer daarna de gekookte pasta erdoor. Mix alle ingrediënten goed en breng verder op smaak met zout en peper.

Verdeel de pasta over de borden en serveer met geraspte (Parmezaanse) kaas. Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Pasta met asperges en kip_5