Knolselderijsoep

Knolselderijsoep - recept van Bakmuts

Op de een of andere manier weet ik nooit zo goed wat ik met een knolselderij aan moet. Meestal gooi ik hem door de erwtensoep, maar een gerecht bij de knolselderij de hoofdrol speelt, dat maak ik niet vaak. Het leek mij daarom leuk om eens met de knolselderij te experimenteren en zo kwam ik op deze hele simpele knolselderijsoep. Met weinig ingrediënten zet je in mum van tijd een heerlijke kom soep op tafel. Lekker met wat croutons of gebakken toast van oud brood! Moet je alleen nog even die knolselderij ‘slachten’ 😉

Knolselderijsoep - recept van Bakmuts
Knolselderijsoep

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 500 ml melk
  • boter of olie om te bakken

Bereiding

Ik begin altijd met het snijden van de groenten: snipper de ui, pers de teentjes knoflook (of snijd ze fijn), maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil tot slot de knolselderij met de dunschiller en snijd deze in blokjes. Ik maak meestal blokjes van ongeveer 2 cm, maar het komt niet zo nauw.

Bak de ui in wat boter of olie glazig in de pan. Pel de teentjes knoflook en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers. Bak de knoflook even mee. Voeg vervolgens de prei en de knolselderij toe en bak even een minuut of vijf mee.

Voeg de bouillon en de melk toe en breng het aan de kook. Laat de soep nu ongeveer een half uurtje zachtjes sudderen. Pureer de soep daarna met een staafmixer glad.

Knolselderijsoep - recept van Bakmuts

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Knolselderijsoep - recept van Bakmuts