How to: Vossencupcakes

header_Vossencupcakes

Vandaag een iets ander recept dan jullie van mij gewend zijn. Eigenlijk is het helemaal geen recept, maar een how to om vossencakejes te maken. Ik maakte deze voor de verjaardag van onze mini en ik kon het niet laten om ze hier te delen! Het is erg simpel om te doen. (Zelfs deze ongeduld is het gelukt om met fondant te priegelen, dus jij kunt dit ook!). Ik was er ook niet veel tijd mee kwijt om ze te maken.

Mijn inspiratie komt van Pinterest, waar ik steeds foto’s van deze cakejes zag, maar dan zonder omschrijving hoe je ze kon maken. Na goed naar de foto’s te hebben gekeken, kwam ik tot de conclusie dat dit prima na te maken is en ook zonder al te veel speciale spullen in huis te halen.

Als basis maakte ik cupcakes naar mijn eigen basisrecept (lees hem hier). In plaats van de vanille voegde ik echter de rasp van een citroen toe; niet dat je dat ziet op de foto’s maar.

Oké, genoeg gekletst. Op naar de how to!

How to: vossencupcakes
Ingrediënten

– oranje, witte en een beetje zwarte fondant/marsepein
– witte chocoladepasta of wat botercrème (deze is erg lekker)
– evt. eetbare lijm om de fondant/marsepein te laten plakken (bij mij ging het zonder ook goed)
– 1 uitsteekring (of glas) ter grootte van de doorsnede van de cupcake
– 1 uitsteekring (of glas) net iets kleiner dan de doorsnede van de cupcake
– een mesje of driehoekige uitsteekvorm
– een deegroller

Vossencupcakes (8)
Werkwijze

Rol de oranje fondant/marsepein uit tot een dunne plak van ongeveer 3 mm dik.  Druk met de grootste ronde uitsteker genoeg rondjes uit voor de cakejes en leg ze bijvoorbeeld op een rij.

Snijd met een mesje (of met een driehoekige uitsteekvorm) oortjes voor de vossen door kleine driehoekjes uit te steken. Je kunt zelf kijken welk formaat het mooist bij de vosjes staat. Duw de oortjes voorzichtig op de uitgestoken rondjes. Eventueel kun je eetbare lijm gebruiken om alles vast te plakken.

Vossencupcakes (1)
Vossencupcakes (2)

Voor de wangen rollen we de witte fondant/marsepein uit tot een dunne plak van ongeveer 3 mm dik. Druk met de kleinste uitsteker een rondje uit. Maak twee ovalen door de uitsteker tot ongeveer de helft op het witte rondje uit te steken. Doe dit zowel links als rechts (zie de foto’s). Plak de wangen zoals op de foto op het gezicht. Zorg ervoor dat de witte ovalen elkaar niet overlappen. Je kunt ze in het midden iets tegen elkaar aan drukken.

Vossencupcakes (3)
Vossencupcakes (4)

Dan verder met de ogen en de neus. Ik heb eerst met een modelleerpen met een bolletje kleine holletjes geprikt op de plek waar ik oogjes en een neus wilde. Je kunt hiervoor ook de achterkant van een schoon penseel of een dunne pen gebruiken. Ik maakte de ogen links en rechts in het witte gedeelte en de neus in het midden onderaan.

Vossencupcakes (5)

Rol daarna ienieminie balletjes van de zwarte fondant/marsepein voor de ogen en iets grotere balletjes voor de neus. Druk de balletjes in de holletjes (het is wel allemaal –tjes dit en –tjes dat in dit stuk).  Let op: zorg ervoor dat je handen schoon zijn en dat je voorzichtig de zwarte fondant in het gezicht van de vos drukt, anders krijg je zwarte vlekken.

Vossencupcakes (6)


De vosjes zijn nu klaar! Smeer de cupcakes in met wat witte chocoladepasta of gebruik een botercrème. Je hebt echt maar weinig nodig, tenzij je de cakejes ook nog wilt vullen natuurlijk. Plak de vosjes op de cakejes en voila, je hebt een leuke kindertraktatie!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Vossencupcakes (7)