Huzarensalade

Huzarensalade met corned beef aardappel en augurk recept bakmuts


We gaan even terug in de tijd op Bakmuts.nl. Laatst had ik ineens trek in zo’n huzarensalade zoals mijn moeder deze vroeger altijd maakte. Ik vraag me nog steeds af of het niet meer een rundvleessalade is (ook gezien de kleur), maar dat maakt verder ook niet uit. Mijn moeder maakte altijd een soort stamppot van de aardappelen en corned-beef en maakte een grote berg waar we allemaal wat van konden scheppen. Ik heb gelukkig het recept voor deze huzarensalade van haar kunnen ontfutselen, zodat ik het met jullie kan delen.

Ondanks het stoffige imago blijf ik dit een heerlijke salade vinden. Ook leuk om eens zelf te maken met een barbecue of gourmet.

Huzarensalade
Ingrediënten

Voor een flinke salade – bijgerecht voor 6 personen
– 6 middelgrote aardappelen
– 1 blikje corned beef
– 1 kleine ui
– Zure augurkjes en/of zilveruitjes naar smaak
– 5 eetlepels mayonaise
– Optioneel: een zure appel
– extra garnering: kleine augurkjes, tomaat, gekookt ei, zilveruitjes

Huzarensalade met corned beef aardappel en augurk recept bakmuts
Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar en laat ze afkoelen. Stamp de aardappelen en de corned beef tot een stamppot. (Of: Snijd de aardappelen en corned beef in kleine blokjes.) Roer de mayonaise door het mengsel. Snipper de ui en snijd augurken klein en vermeng de ingrediënten met de aardappelen en corned-beef. Houd je ook van appel door de salade? Snijd deze dan ook in blokjes en voeg toe aan de salade. Verdeel de salade over kleine bakjes of borden of serveer juist als een grote salade.

Wil je het echt ouderwets doen? Bedek een bord dan eerst met grote slabladeren. Schep de huzarensalade bovenop de sla en garneer met tomaten, plakjes gekookt ei, augurkjes en zilveruitjes.

Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Huzarensalade met corned beef aardappel en augurk recept bakmuts