Gemarineerde champignons

Gemarineerde champignons met knoflook recept bakmuts

Ik ben echt dol op champignons. Deze gemarineerde champignons met ui, knoflook en peterselie kun je zowel op de barbecue (in een foliepakketje) in de oven bakken. Je kunt ze trouwens ook prima in de pan bakken, maar dan moet je er wel even bij blijven. Het is weer een fijn en snel gerecht, waarbij de oven of barbecue het meeste werk voor je doet. De champignons marineer je van tevoren met een soort dressing met knoflook en ui en vervolgens laat je ze garen in de oven of op de barbecue. De champignons kun je serveren als een bijgerecht. Ik vind het ook leuk om ze als tapashapje op tafel te zetten. Bij de lunch eet ik ze graag op een geroosterde boterham.

Gemarineerde champignons met knoflook recept bakmuts
Gemarineerde champignons met knoflook en peterselie
Ingrediënten

Als bijgerecht voor 4 personen

– 2 bakjes champignons (à 250 gram)
– 2 uien
– 3 teentjes knoflook
– 5 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 2 theelepels (gedroogde) peterselie
– zout en peper

Bereiding

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. (Ik moet eerlijk bekennen dat ik de champignons gewoon was onder de kraan, maar dat schijnt niet de juiste manier te zijn. Gelukkig werkt dit toch prima voor mij ;-)). Snipper de uien en meng de champignons en de uien met elkaar. Pers de knoflookteentjes hierboven uit. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en de peterselie en meng door de groenten. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Eventueel kun je er ook nog wat geraspte kaas door doen.

Doe het mengsel in een ovenschaal en laat de champignons in ongeveer 20 minuten gaar worden in het midden van de oven op 190 graden (175 graden hetelucht). Garneer eventueel nog met wat verse peterselie.

Werkwijze barbecue: verdeel het mengsel over een groot vel aluminiumfolie en vouw dicht tot een rechthoekig pakketje. Leg het pakketje op het rooster van de barbecue en laat in ongeveer een half uurtje gaar worden.

Gemarineerde champignons met knoflook recept bakmuts