Provençaalse kipsalade

Provençaalse kipsalade_1

Ik vind het leuk om gerechten na te maken die ik bijvoorbeeld in een restaurant heb gezien. Menukaarten geven mij vaak inspiratie om zelf de keuken in te duiken. En soms komt de inspiratie van een supermarktproduct. Dit keer maakte ik een geslaagde namaakversie van de Provençaalse kipsalade van de Appie. Als we eens een kant-en-klare maaltijdsalade kopen eet mijn man deze meestal en op basis van de ingrediëntenlijst heb ik een poging gedaan om het recept na te maken. Het was wel een uitdaging om iets te verzinnen voor de Provençaalse kip, omdat de ingrediënten niet echt duidelijk aangaven wat er voor de kip werd gebruikt. Ik gokte er maar op dat Provençaalse kruiden de kip wel enigszins Provençaals maken 😉

Ik vond de salade zelf erg geslaagd, als ik dat zelf mag zeggen. De rode aardappelen vind ik ook wel een ontdekking. Ze smaken net wat zoeter dan de gewone vastkokende aardappelen die we altijd eten en zijn daarmee een lekkere toevoeging aan de salade.

Toen ik de mister overigens vroeg of de salade op het origineel leek, kreeg ik eerst een droog ‘Nee.’ te horen. Vervolgens kreeg ik wel te horen dat hij deze lekkerder vond dan de supermarktvariant. (Yay, mission accomplished!)

Provençaalse kipsalade_5
Provençaalse kipsalade
Ingrediënten

Voor 2 personen

– 80 gram gemengde sla
– 8 zongedroogde tomaten
– 300 gram rode aardappelen
– 1 kipfilet (+/- 160 gram)
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel Provençaalse kruiden
– ½ theelepel paprikapoeder
– zout en peper naar smaak
– olie of boter om te bakken

Vinaigrette
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 3 eetlepels olie uit het potje zongedroogde tomaten (of olijfolie)
– 2 theelepels Dijonmosterd
– zout en peper naar smaak

Provençaalse kipsalade
Bereiding

Verdeel de sla over twee schalen of borden. Snijd de tomaatjes in repen en verdeel. Was de aardappelen, snijd in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en kook in ongeveer 10 minuten in (gezouten) water.

Snijd de kipfilet in de lengte door, zodat je twee plakken krijgt. Verdeel de Provençaalse kruiden, paprikapoeder en zout en peper over de kip. Pel de teentjes knoflook en snijd fijn of doe in een knoflookpers. Verhit een koekenpan en bak de kip met de geperste knoflook zachtjes gaar. Haal de kip uit de pan en snijd in blokjes of repen (wat je zelf lekker vindt). Verdeel de kip en de aardappelen. Je kunt ze gewoon warm aan de salade toevoegen.

Maak tot slot een dressing door alle ingrediënten te mengen. Als je de dressing een tijdje met een kleine garde (of vork) klopt, dan zal deze iets gaan binden, waardoor je een mooie dressing krijgt. Verdeel de dressing over de salades.

Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Provençaalse kipsalade_6