Knoflookolijven

Knoflookolijven recept bakmuts

Olijven: vroeger weigerde ik ze te eten omdat ik ze zo vies vond. ‘Je moet ze leren eten’ zei mijn vader altijd. We hebben samen zelfs weddenschappen afgesloten om mij aan de olijven te krijgen, maar helaas..  Het duurde nog tot drie jaar geleden – tijdens een vakantie in Malta – dat mijn lief en ik ons waagden aan die groene en zwarte gevallen. (Hij lustte ze ook niet.) En nu vinden we ze heerlijk! Op verzoek van mijn paps deel ik vandaag daarom zijn recept voor gemarineerde knoflookolijven. Een echt recept kun je het misschien niet noemen, maar dat ze heerlijk zijn staat vast!

Knoflookolijven recept bakmuts
Knoflookolijven
Ingrediënten

Voor één potje olijven

– 1 potje groene olijven, zonder pit (230 gram, uitlekgewicht 115 gram)
– 1 à 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel gedroogde bieslook
– een scheutje extra vierge olijfolie

Bereiding
Giet het vocht uit het potje olijven en doe de olijven in een kom. Pers één à twee teentjes knoflook uit boven de olijven. Ik gebruik er meestal twee, maar wij houden dan ook erg van knoflook. Als je erg sterke knoflook in huis hebt, zou ik maximaal één teentje te doen. (Te sterk zijn ze namelijk echt niet meer lekker, hebben wij ondervonden!)

Voeg een theelepel bieslook toe en roer alles met een lepel door elkaar. Schep de olijven weer terug in het potje (of neem een nieuw potje). Giet vervolgens wat olijfolie in het potje. Ik gok dat ik ongeveer twee eetlepels toevoeg. Even schudden en wachten maar. Zet het potje in de koelkast en laat de smaken minimaal twee uur intrekken.

De knoflookolijven zijn ongeveer drie dagen houdbaar in de koelkast.

Knoflookolijven recept bakmuts