Licht pittige champignons met sojasaus

Licht pittige champignons in sojasaus - recept van Bakmuts

Champignons en sojasaus: nou met deze combi heb je mij hoor! Ik ben dol op champignons, maar aangezien ik de enige van het gezin ben die champignons kan waarderen, eet ik ze vooral als (onderdeel van de) lunch. Regelmatig gooi ik zomaar wat bij elkaar in de pan om te zien of het lekker wordt en ook dit was zo’n gerecht. De combinatie champignons, sojasaus, wat uien en chilipeper bleek heel erg lekker. Ik at het op een geroosterde boterham als lunch, maar je kunt het ook prima als bijgerecht maken of als een soort bruschetta op kleine toastjes serveren. Ook lekker: maak een tosti met (oude) kaas en wat van deze champignons. Ik ben er in ieder geval dol op!

Licht pittige champignons in sojasaus - recept van Bakmuts




Licht pittige champignons met sojasaus
Ingrediënten

Voor 2 personen

– 1 ui
– 250 gram champignons
– snufje chilipeper of cayennepeper (poeder)
– ongeveer een eetlepel sojasaus (mag ook wat minder als je het anders te zout vindt)
– zwarte peper
– olijfolie om te bakken

Bereiding

Snijd de ui fijn en bak met wat olie in de pan zacht en glazig. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Deze barbaar wast de champignons trouwens altijd onder de kraan, ik weet dat het zo niet heurt maar het is wel makkelijker. Voeg de champignons toe aan de ui en bak ze samen zacht. Dit duurt zo’n 5 minuten. Breng de champignons op smaak met de sojasaus en de beide soorten pepers. Als het goed is, heb je geen extra zout nodig maar proef eventueel om dit te checken.

Serveer warm als bijgerecht of op toast.

Licht pittige champignons in sojasaus - recept van Bakmuts




Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Licht pittige champignons in sojasaus - recept van Bakmuts