Paprikasoep

Paprikasoep recept van Bakmuts

Met nog een paar puntpaprika’s in de koelkast liep ik al de hele week te denken aan een paprikasoep. De mensen die mij (goed) kennen, zullen wel denken ‘huh? Jij aan de paprika’s’? Jaaa, lieve mensen: ik lust tegenwoordig paprika’s! Maar wel alleen de rode of geroosterd. Puntpaprika’s zijn op dit moment favoriet. Normaal eten we ze gevuld en deze keer verwerkte ik ze in een soepje.

Het is een lichte soep geworden met tomaten, paprika en crème fraîche. Om hem wat dikker te maken, voegde ik een aardappel toe. Anders is het iets te waterig. Verder zitten er tomatenblokjes uit blik, ik ben namelijk nog steeds de voorraadkast aan het leegmaken, maar vervang deze evt. gerust door drie gewone trostomaten of andere tomaten met een volle tomatensmaak. Ik zou de tomaten dan wel even ontvellen voordat je ze in de soep doet.

Paprikasoep recept van Bakmuts
Paprikasoep
Ingrediënten

Voor 3-4 kommen soep

– 3 rode puntpaprika’s
– 1 blik tomatenblokjes (vervang evt. door 3 smaakvolle tomaten)
– 1 gele ui
– 1 aardappel (gemiddeld formaat)
– 1,5 tot 2 groentebouillonblokjes
– 500 ml. gekookt water
– 2 eetlepels crème fraîche (op kamertemperatuur; om schiften te voorkomen)
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel gedroogde tijm in theezakje*
* Ik wilde alleen de smaak van de tijm en niet de gedroogde stokjes in de soep. Ik bedacht me dus dat ik de tijm dus best wel eens in een theezakje voor losse thee kon doen die ik (m.b.v. een wasknijper) aan de pan zo in de soep heb gehangen. Dat werkte perfect!

Bereiding

Snijd de puntpaprika’s in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten, de zaadjes en de groene bovenkant. Snijd de paprika’s daarna in blokjes. Snipper de ui en schil en snijd de aardappel in blokjes. Kook het water voor de (geconcentreerde bouillon). Doe 500 ml. water in een maatbeker en los de blokjes bouillon er in op. Wees niet bang dat het te zout wordt, er komt nog vocht van de tomatenblokjes en andere ingrediënten bij.

Doe wat olie in een (soep)pan en bak de ui totdat deze zacht is. Voeg de paprika en aardappel toe en bak zo’n vijf minuten mee. Roer de crème fraîche en tomatenpuree door de groenten en voeg vervolgens de tomatenblokjes en de bouillon toe. Hang het theezakje met de tijm in de soep. Bevestig het eventueel met een wasknijper aan de rand van de soeppan. Laat de soep nu nog 20-25 minuten pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.

Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Paprikasoep recept van Bakmuts