Pindakoeken

Pindakoeken recept van Bakmuts

Soms heb je een periode dat er vanalles mislukt. Ik had de afgelopen maand zo’n periode: de recepten die ik had bedacht mislukten. Of als een recept wel was gelukt, dan mislukten de foto’s (leuk die wintertijd!). Op een gegeven moment was ik het even beu en was ik nauwelijks in de keuken te vinden. Meestal helpt zo’n periode mij om weer nieuwe inspiratie op te doen. Zo kwam het dus dat ik op een druilerige zondagmiddag deze pindakoeken maakte en, yes, eindelijk iets wat wél lukte en waarvan de foto’s redelijk werden (pindakoeken blijken niet zo fotogeniek)! Oh en de koeken zijn heerlijk 😉

Ik kwam dit recept tegen in een kookboek van Donna Hay. Eentje die ik al jaren in de kast heb staan, maar waar ik eigenlijk nauwelijks in kijk. Het is de Modern classics, deel 2 en het recept staat wat verstopt op een pagina met diverse soorten koekjes. Ik maakte 12 heerlijk grote koeken, hoewel je er volgens Donna 28 (!) uit het recept kunt halen. (Mag ze mij vertellen hoe ze dat deed…)

Pindakoeken recept van Bakmuts

Pindakoeken

Bron: Donna Hays’ Modern Classics, deel 2 (deze, maar helaas alleen nog tweedehands te krijgen)

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 grote koeken

– 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
– 110 gram fijne kristalsuiker
– 1 ei
– 170 gram bloem, gezeefd
– 2 theelepels bakpoeder
– snufje zout
– 150 gram ongezouten pinda’s

Pindakoeken recept van Bakmuts
Bereiding

Optioneel: hak de pinda’s wat fijner in een hakmachine of met een mes. Je kunt ze ook heel laten.

Klop de boter en de suiker licht en romig met een mixer of keukenmachine. Meng het ei door het botermengsel en spatel de bloem, het bakpoeder, het zout en de pinda’s erdoor.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van het deeg twaalf bolletjes (of meer als je kleinere koekjes wilt). Verdeel over de bakplaat en zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de bolletjes is, omdat de koekjes nog gaan uitlopen.

Verwarm de oven voor op 200 graden (of 180 graden hetelucht) en bak de koeken in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Hou de koeken na een kwartier een de gaten of het niet te snel gaat.  De koekjes zijn luchtdicht verpakt nog minstens drie dagen goed houdbaar.

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Bewaar de onderstaande foto dan op Pinterest! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten op Bakmuts? Volg mij dan op Pinterest, Instagram, Facebook of Bloglovin.

Pindakoeken recept van Bakmuts